Digitalno dirkaško prvenstvo [reys] v Nm in Krškem

0
153

Od danes do 29. septembra se v Qlandiji v Novem mestu nadaljuje prvo digitalno dirkaško prvenstvo [reys], ki bo pod okriljem podjetij Huawei in A1 Slovenija v nakupovalnih središčih večjih slovenskih mest potekalo vse do letošnjega decembra. Simulator [reys] bodo lahko vsi dirkaški navdušenci preizkusili ob različnih terminih v večjih slovenskih mestih in se v dirki na čas pomerili v slovenskem prvenstvu, ki se bo zaključilo 8. decembra v nakupovalnem centru Citypark Ljubljana – BTC. Iz Novega mesta se [reys] seli v Qlandijo v Krško, kjer bo prvenstvo potekalo od 9. do 13. oktobra.

Vseslovenska digitalna dirka je uvod doživela konec avgusta v ljubljanski Supernovi.»Simulator [reys] je priložnost, ki je navdušenci nad hitrostjo ne smejo zamuditi. Tako z gibanjem kot s podajanjem informacij ponuja resnične občutke in doživetje prave dirke. Veselimo se dirkaških bojev med vsemi slovenskimi adrenalinskimi navdušenci in resnično nas zanima, v katerem delu naše države živijo najbolj nadarjeni dirkači,« je o adrenalinski dirki novih dimenzij povedal Matevž Šmalc, direktor za upravljanje blagovne znamke in izkušnje v A1 Slovenija.

200-kilogramska konstrukcija jekla in aluminija s tremi velikimi monitorji uporabnika s simulacijo hitre vožnje kar najbolj približa resničnemu doživetju. Voznik se usede v dirkaški sedež OMP, opremljen z varnostnimi pasovi, kot v pravih dirkaških avtomobilih, položi stopala na stopalki za plin in zavoro ter obdan s tremi 49-palčnimi visoko-resolucijskimi 144 Hz zasloni LED ter vrhunskim ozvočenjem lahko začne prvovrstno dirkaško izkušnjo. Simulator ne simulira samo vožnje, ampak z gibljivo konstrukcijo v šestih diagonalah prinaša tudi pravi občutek vožnje.

»V podjetju smo strastni privržencih digitalnih stvaritev, tehnologije in adrenalina. Ker je motošport v Sloveniji relativno težko dostopen, smo se odločili, da združimo naše strasti v najmodernejši dirkaški simulator ter tako doživetje dirkanja približamo vsem. Vsi detajli simulatorja [reys] so dodelani do potankosti z enim samim ciljem: doživeti karseda realno izkušnjo drvenja v dirkalniku, kar nam je sodeč po prvih odzivih odlično uspelo,« je dejala Kim Gomilšek, vodja projekta pri [reys].

»Veseli me, da lahko sodelujemo pri projektih, ki pripomorejo k prepoznavnosti blagovne znamke Huawei in še dodatno izpostavijo naše kakovostne telefone. Zagotovo ste pred kratkim zasledili novico, da smo globalno zasedli drugo mesto med proizvajalci pametnih telefonov in s tem prehiteli enega naših največjih konkurentov. Naša pot se tukaj ne konča in če se izrazim današnjemu dogodku primerno, skupaj z vami ”dirkamo” proti številki ena,« je povedal Samo Podobnik, vodja prodaje pri Huawei Slovenija.

Več o samem tekmovanju, informacije o najboljših voznikih, predvajanje dirk v živo in druge dirkaške zanimivosti so zbrane na posebni spletni strani reys.si, kjer bodo na razpolago tudi vsi ključni podatki o terminih, lokacijah in sodelovanju. Do konca leta bomo med tedenskimi in mesečnimi zmagovalci dobili najhitrejše voznike dirkaškega simulatorja [reys], ki bodo za nagrado preživeli dan na pravem dirkališču in izkusili vožnjo v pravem dirkalniku.