petek, 29 marca, 2024
DomaLokalnoDijaki iz Podgurja do šole še naprej v lastni režiji. Odgovor MO...

Dijaki iz Podgurja do šole še naprej v lastni režiji. Odgovor MO Nm

Pred dnevi sem na MO Novo mesto naslovil vprašanje glede avtobusnega prevoza za dijake iz Podgurja. Namreč, nekateri so vezani samo na prevoz oz. vstop na avtobus ob t.i. cesti Nm – Šentjernej. A številni so od postajališča oddaljeni več kilometrov. T.i. šolski avtobus na postajališču Mali Slatnik ustavi ob 6.25 uri.

ODGOVOR MO NM:
Mestna občina Novo mesto zagotavlja šolske prevoze osnovnošolcev, pri prevozu dijakov pa ponujamo subvencionirano vozovnico za mestni potniški promet, ki smo ga linijsko in terminsko maksimalno prilagodili urniku srednih šol in prevozov občanov na in z dela. Kljub temu s temi linijami ne moremo pokriti vseh naselij v občini, zato je skrajna točka mestnega potniškega prometa v tem delu občine Mali Slatnik. Linija Šentjernej – Novo mesto je linija medkrajevnega potniškega prometa, ki je v domeni ministrstva za infrastrukturo in je za dijake subvencionirana s strani države.

Za vsaj delni občutek si predstavljajte družino, kjer starša z delom začneta ob 6. uri, lahko tudi uro prej. Ali pa je eden izmed staršev delal popoldne, ali pa nočno, …..In če so se še pred tedni dijaki zaradi vremena znašli po svoje oz. s kolesi, mopedi, zdaj prihaja zima. Tako blizu, a tako daleč.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča