sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeDo 10°C

Do 10°C

Ponoči bo sprva še precej oblačno, proti jutru pa se bodo oblaki umikali in na SZ Slovenije pričakujemo nekaj sonca. Predvsem po nižinah osrednje Slovenije bo nekaj megle, na jugu in vzhodu pa bo precej oblakov. Najhladneje bo v Alpskih dolinah, kjer se bo ohladilo do -8 stopinj, v večjem delu Slovenije bo med -4 in -2, na Primorskem bo od 0 in 3 stopinje Celzija.

Na zahodu in jugu Slovenije bo večinoma sončno, na severu in vzhodu bodo nebo pogosto prekrivali oblaki. V vzhodni polovici Slovenije bo nastala kakšna ploha, lahko tudi snežna. Pod Karavankami, na Štajerskem in v Prekmurju bo prehodno zapihal SZnik, drugod bo vetra malo. Dnevne tempertaure bodo podobno visoke ali še nekoliko višje kot danes. V južni Sloveniji bo okoli 10 stopinj, v Ljubljanski kotlini in na SV jih boste imeli 8, hladneje bo na SZ, kjer bo 5 stopinj Celzija.

Če bo po dolinah okoli 10 stopinj, bo na 1500 metrov okoli 15 stopinj hladneje, v visokogorju pa bo jutri čez dan temperatura večinoma pod -10 stopinj Celzija. Menjavala se bodo sončna in oblačna obdobja, nastalo bo nekaj snežnih ploh. Dopoldne bo pihal zmeren, popoldne pa močan SZ veter.

Sobota bo večinoma oblačna, ampak suha. Popoldne bo ponekod zapihal JZ veter, oblaki na zahodu se bodo začeli trgati. Zjutraj bo pod ničlo, čez dan okoli 8 stopinj. Več sončnega vremena nam bo prinesla nedelja, v višinah bo k nam ponovno dotekal bolj suh in hladnejši zrak. V začetku prihodnjega tedna nas bo prešla nova oslabljena hladna fronta, prevladovalo bo oblačno vreme, nekaj manjših padavin bo predvsem v noči iz ponedeljka na torek. Za začetek februarja kaže na precej oblačno in razmeroma toplo vreme, konkretnejših padavin še kar ni in ni na vidiku. (Aleš Satler)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča