sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeDo 20°C. Dopoldne suho, popoldne ponekod mokro

Do 20°C. Dopoldne suho, popoldne ponekod mokro

Ponoči bo večinoma jasno, nekaj oblakov bo predvsem še na zahodu Slovenije, medtem ko se bo petek marsikje začel s sončnim vremenom. Na severu bo od 3 do 5 stopinj, v preostalem delu bo topleje, od 7 do 9 stopinj.

Dopoldne bo delno jasno in večinoma suho, sredi dneva bodo nastajale plohe in manjše nevihte, ki bodo nekoliko pogostejše v hribovitih krajih na SZ Slovenije. Zvečer se bo vremensko dogajanje umirilo.

Temperature bodo zelo prijetne. Na Primorskem, v osrednji in JV Sloveniji bo do 20 stopinj. Na Štajerskem in v Prekmurju bo dve stopinji manj, na bolj oblačnem in deževnem SZ Slovenije bo do največ 15 stopinj Celzija.

Razmere nad nadmorsko višino 1500 metrov so še naprej povsem zimske. V Julijcih in Zahodnih Karavankah je še snežilo. Marsikje je zapadlo še dobrih 15 cm snega. Zaradi oblačnega in razmeroma hladnega vremena nevarnost proženja snežnih plazov ostaja 3. stopnje. Dopoldne bo v gorah večinoma suho z nekaj sonca, popoldne pa oblačno s plohami lahko tudi s kakšno nevihto, meja sneženja bo jutri na okoli 1700 metrov.

Sobota se bo začela s kratkotrajno meglo, nadaljevala pa s suhim in večinoma sončnim vremenom, dnevne temperature bodo do 20, ali še kakšno stopinjo več. Več oblakov bo v nedeljo, ko bo zapihal JZ veter. Proti večeru se bodo na zahodu začele pojavljati padavine. Ponedeljek bo povsod oblačen in deževen, temperature bodo nekoliko nižje. Vreme se bo po zadnjih napovedih ustalilo šele sredi prihodnjega tedna. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča