petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeDo 20°C

Do 20°C

Noč bo oblačna. Predvsem na Štajerskem in Koroškem bodo nastajale manjše krajevne padavine, ki pa bodo do jutra večinoma že ponehale.  Ob zahodnem vetru se živo srebro v večjem delu Slovenije ne bo spustilo pod ničlo. Zjutraj bo zmrzovalo le v alpskih dolinah s snežno odejo, kjer bo -1 st. C. Drugod bo občutno topleje. Ob morju bodo jutranje temperature okoli 8 st. C, še kakšna stopinja več bo na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju.

Po jutranji sivini bo že dopoldne pobudo v večjem delu Slovenije prevzelo sonce. Sprva bo še pihal JZ veter, ki se bo sredi dneva obračal na severno smer. Z njim bo v višje lege začel dotekati nekoliko hladnejši zrak, medtem ko po nižinah večjih temperaturnih sprememb ne bo. Prav nasprotno, marsikje bo celo topleje, kot je bilo v torek. Na JV Slovenije se bo ogrelo do 20 st. C. Tudi drugje bodo temperature presegle 15 st. C. Izjema so alpske doline in kraji ob morju, kjer bo okoli 14 st. C.

V gorah bo dopoldne pod vplivom JZ-dnika več oblačnosti na območju Julijskih Alp in Trnovskega gozda, popoldne, ko bo zapihal okrepljen SZ veter, pa na območju Karavank in Pohorja. Hladilo se bo. Meja ledišča se bo do večera na SV-du spustila na okoli 1500 metrov.

V noči na četrtek se bo oblačnost spet nekoliko zgostila, a padavin ne pričakujemo. V četrtek čez dan se bo zjasnilo. Pihal bo hladen vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V petek se vreme ne bo veliko spremenilo. Pod vplivom okrepljenega vzhodnika bomo tudi ob koncu tedna, ko se bo k nam ob sicer sončnem vremenu razširil še nekoliko hladnejši zrak. Najbolj hladna bo nedelja, nato pa se bomo, kot vse kaže, počasi spet začelo ogrevati. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča