petek, 26 aprila, 2024
DomaSlovenijaDo 22. ure in več oseb za mizo?

Do 22. ure in več oseb za mizo?

V torek so pristojni opravili 4698 PCR-testov in potrdili 726 okužb z novim koronavirusom. Ob tem so opravili še 27.065 hitrih antigenskih testov, pozitivne pa dodatno potrdili s PCR-testi. Delež pozitivnih je 15,5-odstoten. Umrli sta dve osebi s covidom-19. Tako število hospitaliziranih kot tudi sedemdnevno povprečje sta dovolj nizko, da izpolnjujemo pogoje za rumeno fazo.

Medtem pa je pred vrati novo sproščanje ukrepov. Neuradno naj bi strokovna skupina vladi že v sredo predlagala odpravo nekaterih omejitev v gostinstvu. Med predlogi naj bi bilo podaljšanje obratovalnega časa gostinskih lokalov do 22. ure, za isto mizo bi lahko sedele več kot štiri osebe.

Po neuradnih informacijah Radia Slovenija naj bi vlada po posvetu s strokovno svetovalno skupino odpravila omejitve pri izvajanju pouka v srednjih šolah in na fakultetah, sprejela ukrepe o dodatnem rahljanju v gostinstvu in turizmu, omilitve pri športnih in kulturnih prireditvah, predlagana pa bo tudi sprostitev omejitve zbiranja na 25 oziroma 50 udeležencev. Več bo seveda znano po sami seji vlade. Bomo videli, kako se bodo odločili.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča