Do 34°C

Do 34°C

-
0 351

Morje ima že 26 stopinj, Blejsko jezero slabih 22, Bohinjsko dobrih 17 stopinj, podobno temperatura imajo tudi kopalne reke, v spodnjem toku so nekoliko toplejše, medtem ko so v zgornjem hladnejše, okoli 14 stopinj oz. še manj.

Pred nami je še ena jasna noč. Ker bo zrak nad nami suh, bodo razmere dobre za opazovanje nebesnih teles, sploh v zgodnjih jutranjih urah, ko bo zašla Luna. Jutranje temperature bodo nekoliko nižje kot danes, v večjem delu Slovenije bo od 15 do 17 stopinj, topleje bo ob morju, kjer bo 19. Bolj sveže pa na Gorenjskem, 11 stopinj Celzija.

Jutri bomo težko našli kakšen oblak, saj bo nebo povsem čisto, kar se poleti ne zgodi prav pogosto. Tudi vetra bo zelo malo, le ob morju bo vročino blažil šibak maestral. Najbolj vroče bo jutri na JV Slovenije. Tukaj se bo ogrelo vse do 34 stopinj, tudi drugod po Sloveniji bo zelo toplo, s temperaturami od 29 do 33 stopinj Celzija.

V gorah bo jutri povsem sončno. V sredogorju bo pihal šibak zahodni veter, višje pa bo vetra nekoliko več. Po hlad bo treba kar visoko, saj bo na 1500m okoli 20 stopinj, na višini Kredarice pa celo 14 stopinj.

Zelo vroča bo tudi sobota, marsikje se bo ogrelo do 35 stopinj Celzija. Soparno bo. Popoldne se bo pooblačilo. V nedeljo zjutraj in dopoldne bo še nekaj sonca, popoldne bo precej oblačno s plohami in nevihtami. Vročina bo nekoliko popustila. V ponedeljek bo oblačno, pogosto bo deževalo, ogrelo se bo do 27 stopinj. V nadaljevanju tedna bo padavin in oblakov vse manj, dnevne temperature pa bodo ponovno nekoliko višje.