Do februarja brez ;)

Do februarja brez ;)

-
0 532

Vremenski izračuni, kažejo, da do konca januarja po nižinah ne bomo deležni snega. Proti jutru se bo na zahodu začelo oblačiti. Najnižje jutranje temperature bodo malo pod 0, v severni Sloveniji do -5, ob morju okoli 5 °C.

V četrtek bo oblačnost od zahoda naraščala, nekaj sonca bo še na severu in vzhodu države. Krepil se bo jugozahodni veter. Predvsem v hribovitih krajih zahodne Slovenije bo popoldne začelo rahlo deževati. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13, na severozahodu okoli 5 °C.

OBETI
V petek in soboto bo pretežno oblačno, v soboto na vzhodu občasno tudi delno jasno. Ponekod v zahodni polovici Slovenije bo občasno rahlo deževalo. V petek bo še pihal jugozahodnik. V nedeljo bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo oblačnost trgala.

VREMENSKA SLIKA
Nad južno Evropo in Sredozemljem je območje visokega tlaka. V višinah od zahoda priteka k nam suh in nekoliko toplejši zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE
V četrtek se bo predvsem v krajih zahodno in južno od nas pooblačilo, drugod bo še delno jasno. V Gorskem Kotarju bo občasno rahlo deževalo. Pihati bo začel jugozahodni veter. (Arso)