Do nedelje popoldne krasno

0
83

Anticiklon nad srednjo Evropo bo poskrbel za mirno soboto, a že v nedeljo nas bodo dosegle nove padavine, ki bodo jutri še na drugi strani Alp. Zelo vroče bo jutri na jugu Balkana, v Atenah bo živo srebro preseglo celo 40 stopinj.

Ponoči bo marsikje prehodno nekaj več oblačnosti, a do jutra se bo zjasnilo.++ Čaka nas jasno in toplo jutro, saj bodo temperature od 13 do 15 stopinj Celzija, nekoliko bolj sveže bo na bohinjskem koncu, kjer bo 9 stopinj Celzija. Dopoldne bo sončno in toplo, popoldne pa bo nastalo nekaj oblakov. V gorskem svetu se lahko pojavi kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta, velika večina Slovenije pa bo jutri ostala suha.

Sobota bo idealna oz. ne bo prevroča in ne soparna. Z izjemo SZ se bo ogrelo nad 25, v večjem delu Slovenije bodo temperature od 26 do 27 stopinj Celzija.

Dan bodo izkoristili tudi pohodniki. Jutri bo odličen dan za obisk gora, a na pot se odpravite zgodaj, saj bo popoldne nastalo nekaj kratkotrajnih ploh ali manjših neviht. Tudi veter bo oslabel, ki je še minulo noč na Kredarici v sunkih dosegel 125 km/h. Toplo bo, na 1500m bo sredi dneva okoli 13 stopinj, na 2500 pa 6.

V nedeljo zjutraj bo na vzhodu in jugu še nekaj sonca, drugod bo že oblačno. Dopoldne bo še suho, sredi dneva se bodo začele pojavljati nevihte, ki bodo do večera postopno zajele vso Slovenijo. Ogrelo se bo do 25 stopinj. V noči na ponedeljek in v ponedeljek dopoldne bo oblačno in deževno, sredi dneva pa bodo padavine oslabele in postopno ponehale. Torek bo sončen in večinoma suh, popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht, temperature bodo okoli 26,m 27 stopinj.++

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj