Do nedeljskega jutra bo snežilo

4
1072

Vremenska situacija se bo obrnila na pravo zimsko. Pred nami so dnevi letnemu času primerni, vsaj v prvi polovici februarja.  Anticiklon se bo pomaknil bolj severno, južno od nas bo tlak precej nižji in nad nami bodo prevladovali severovzhodni vetrovi, ki prinašajo hladen celinski zrak in snežne padavine.

Padavine se bodo ponoči na severu Slovenije okrepile in se širile proti jugu. Že zjutraj se bo meja sneženja vse od Gorenjske, do Koroške, Štajerske in Pomurja spustila do nižin, v večjem delu države pa bo še deževalo. In zjutraj se bodo temperature v tem delu Slovenije že spustile in bodo okoli ničle, medtem ko bodo drugje po Sloveniji še v plusu. Okoli 4 stopinje bo, topleje bo na Primorskem, kjer bo od 7 do 9 stopinj Celzija.

Dopoldne bo hladen zrak hitro napredoval proti jugu in dež bo prešel v sneg. Najkasneje bo začelo snežiti v Beli krajini, po nižinah Primorske bo deževalo. Sneženje bo najobilnejše v popoldanskih urah na Gorenjskem in Notranjskem.  V notranjosti Slovenije bodo temperature zelo izenačene, okoli ničle.  Na Primorskem bo topleje, od 5 do 8 stopinj.

Sneženje se bo nadaljevalo tudi v noči na soboto, proti jutru bodo padavine na severu počasi slabele, a sneženje še ne bo ponehalo. Do sobotnega dopoldneva bo največ snega zapadlo v hribovitem delu zahodne Slovenije, na Notranjskem ga bo med 30 in 50 cm, v večjem delu Slovenije pa med 20 in 30, nekaj manj na skrajnem vzhodu.

Do nedeljskega jutra bodo padavine ponehale in zjasnilo se bo. Čaka nas suha zimska idila. Zjutraj bo mrzlo, popoldne malce nad ničlo. V začetku novega tedna prav tako pričakujemo zimsko vreme, tudi s snegom.

4 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj