četrtek, 18 aprila, 2024
DomaVremeDo praznikov bo zelo toplo

Do praznikov bo zelo toplo

Nad staro celino se že krepi območje visokega zračnega tlaka, ki prinaša sončen začetek tedna. Ob tem iz Sredozemlja proti severu doteka topel zrak, zato bodo jutri temperature v večjem delu Evrope že kar visoke za ta čas. V srednjem delu bodo okoli 20 stopinj.

Ponoči se bo oblačnost iznad naših krajev počasi umikala. Jutro bo delno jasno; predvsem na jugozahodu in nad osrednjimi kraji se bo še zadržalo tudi nekaj nizke oblačnosti. Temperature zjutraj bodo malo nad lediščem, le v zatišnih legah z jasno nočjo lahko tudi kakšno stopinjo pod. Na vzhodu Slovenije bo okoli 3 stopinje, 5 bo v osrednjih krajih in na jugovzhodu. Topleje bo ob morju in na Goriškem, 8 stopinj.

Čez dan bo pretežno jasno vreme z občasno povečano koprenasto oblačnostjo, ki jo bo več nad Prekmurjem. Ozračje bo mirno, pihal bo le šibak veter zahodnih smeri. Toplo bo. V osrednjih krajih, na jugovzhodu, vzhodu in na Goriškem bo do okoli 19 stopinj Celzija. Dve stopinji manj bo na Gorenjskem in ob morju. Slednje ima namreč še vedno zimskih 11 stopin. Tudi v gorah bo dokaj jasno.

Torkovo jutro bo večinoma sončno, le nad Prekmurjem bo nekaj oblačnosti. Tukaj bo zato noč toplejša, drugje bo jutro kar sveže, okoli 4 stopinje bo. Toplo bo za ta čas. Tudi v sredo se bo po svežem jutru po nižinah čez dan ogrelo malo nad 20 stopinj. Nekaj podobnega kaže tudi za prvi aprilski dan, nato pa bo začel nad naše kraje s severovzhodnim vetrom dotekati hladnejši zrak. In kaže na bolj sveže in spremenljivo oziroma aprilsko vreme ob prazničnem koncu tedna.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča