Do sobote vroče, potem pa

Do sobote vroče, potem pa

-
0 783

Sončno vreme se bo nadaljevalo večji del novega tedna, saj bodo vremenske fronte od nas zelo oddaljene.

Zvečer bodo kopasti oblaki razpadli in pred nami je jasna noč, ki ji bo sledilo sončno jutro. Ponekod na Primorskem bo tudi ponoči pihala šibka burja in v teh krajih jutro ne bo prav nič sveže. V Primorju in v Vipavski dolini se živo srebro marsikje NE bo spustilo pod 20 st. C. Več svežine bo drugod po državi. V osrednji in vzhodni Sloveniji bo od 15 do 17 st. C, najmanj pa na Gorenjskem, kjer bo 12 st. C.

Jutri bo prevladovalo sončno in vroče vreme. Poletno vročino bo ponekod blažil šibak vzhodni veter, v Vipavski dolini in na Krasu šibka burja. Popoldne bo nad hribi nastalo nekaj kopaste oblačnosti, a bo možnost za kakšno ploho ali nevihto zelo majhna, najmanjša v novem tednu. Najvišje temperature bomo izmerili na Primorskem. Temperatura tukaj bo do 34 st. C. Stopinjo ali dve manj bo v vzhodni in osrednji Sloveniji, 31 pričakujemo na Štajerskem in Koroškem, 30 na Gorenjskem. Temperatura morja je dobrih 26 stopinj.

V gorah bo jutri prevladovalo sončno vreme z dobrim razgledom. Pihal bo šibak SV veter, možnost za plohe in nevihte pa bo zelo majhna.

Tudi v torek in sredo bo prevladovalo sončno in vroče vreme, popoldne so možne le posamezne plohe ali nevihte. Podobno vreme bo tudi še v četrtek, v petek pa bo zapihal JZ veter. Plohe in nevihte bodo pogostejše in se bodo zvečer razširile nad večji del države. V soboto nas bo prešla hladna fronta, ki bo morda že pomenila konec vročega poletja, s temperaturami nad 30 st. C, a za bolj zanesljivo napoved bo treba še malce počakati. (Rok Nosan)