Do torka še hladno

0
145

Nad večji del zahodne Evrope z zahodnikom že doteka toplejši zrak, zato bodo tukaj že nekoliko manj zimske temperature. Nad vzhod in jugovzhod stare celine pa je še vedno hladen zrak in prinaša mrzel ponedeljek. V nadaljevanju tedna pa bo tudi tukaj zavel toplejši zahodni veter.

Nizka oblačnost se bo čez dan umikala. V večjem delu Slovenije bo tako prevladovalo delno jasno nebo. Prekmurje pa bo popoldne z vzhoda oplazil pas gostejših oblakov. Temperature bodo nekoliko višje. 1 do 2 stopinji bo v osrednjih, jugovzhodnih in vzhodnih krajih, 6 na Primorskem. Na Gorenjskem pa malo pod ničlo.

V gorah bo delno jasno, sredi dneva bo na nebu nekaj več visoke oblačnosti. V visokogorju bo čez dan še pihal okrepljen severni veter. Zaradi vetra in počasnega preobražanja snežne odeje ob nizkih temperaturah ostaja nevernost snežnih plazov tretje stopnje. Zato previdno.

V torek zjutraj bo še mrzlo. Po kotlinah osrednje Slovenije bo nastala megla, drugje pa bo še delno jasno nebo. Popoldne bo zapihal okrepljen zahodni veter, nad naše kraje bo dotekal toplejši in bolj vlažen zrak. Sreda bo na zahodu oblačna in po nižinah bo rahlo deževalo, na vzhodu pa bo še delno jasno. Tudi v četrtek bo bo na zahodu več oblačnosti z rahlimi padavinami, medtem ko bo na vzhodu še nekaj sonca. Za petek in soboto kaže na dež po nižinah, medtem ko bo v gorah snežilo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj