četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremeDo torkovega večera še z vetrom

Do torkovega večera še z vetrom

Ponedeljek bo na zahodu sončen, v osrednji in vzhodni Sloveniji bodo prevladovali oblaki, skozi katere bo le občasno posijalo sonce. Še bo pihal SV veter, na Primorskem šibka burja. Tukaj se bo po dveh dneh ogrelo nad 10 stopinj. Ob morju bo 12, na Goriškem 11. V preostalem delu Slovenije bo precej hladneje, v ljubljanski kotlini bo 8 stopinj, na Dolenjskem, Beli krajini, Posavju, na Štajerskem in v Prekmurju bo okoli 6 stopinj Celzija, še kakšna manj bo na Koroškem in Gorenjskem.

Ponedeljek bo v gorah še precej oblačen in ponekod meglen, največ sončnega vremena bo v Julijcih in na Snežniku. Še bo pihal šibak do zmeren SV veter, mraz še ne bo popustil, na 1500 metrov bo jutri – 7 stopinj, na 2500 metrov -12 stopinj Celzija.

Torek bo sončen, nekaj oblakov bo le na JV Slovenije. Še bo pihal SV veter, ki pa bo zvečer povsem oslabel in ponehal. Zjutraj bo okoli -4, popoldne 7 stopinj Celzija. V sredo bo nekaj več oblakov ponovno na vzhodu Slovenije, medtem ko bo v osrednji in zahodni Sloveniji sončno. Četrtek bo povsem sončen, zjutraj bo nekaj stopinj pod ničlo, najvišje dnevne temperature bodo blizu 10 stopinj Celzija. Veliko sončnega vremena bo tudi ob koncu tedna, jutra bodo še mrzla, dnevne temperature pa bodo med 5 in 10 stopinj Celzija. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča