četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremeDo večera marsikje suho

Do večera marsikje suho

V prihodnjih dneh nas čakata dva izrazitejša padavinska dogodka. Prvi nas bo od zahoda zajel v ponedeljek proti večeru, drugega pa pričakujemo sredi tedna. Rečna korita se bodo v prihodnjih dneh zlasti v zahodni polovici Slovenije močno napolnila, mogoča so tudi manjša razlivanja. Visoko bo tudi morje, ki lahko v ponedeljek ob popoldanski plimi, okoli 18. ure, poplavi nižje dele obale.

Ponoči se bo na zahodu pooblačilo. Na Primorskem in Notranjskem bodo v drugem delu noči že padle prve kaplje dežja. Povsem drugače bo na vzhodu in severu države, kjer bo zjutraj še deloma jasno in po nekaterih nižinah megleno. In v teh krajih bo tudi najhladneje s temperaturami od 2 do 4 st. C. V Ljubljani z okolico in na Notranjskem bo okoli 6, na Primorskem od 8 do 12 st. C. Čez dan bodo oblaki postopno prekrili vso Slovenijo. Padavine na zahodu se bodo krepile in se do noči razširile nad večji del države. Najkasneje bo začelo deževati v Beli krajini in Posavju.

Za začetek novembra bo kar toplo, zato bo tudi po najvišjih vrhovih prevladoval dež. ++ Na Štajerskem in v Prekmurju se bo ogrelo do 17 st. C. Še kakšna stopinja več bo ob morju, kjer bo popoldne zapihal okrepljen jugo. Drugod bo od 10 do 14 st. C.

V noči na torek bo po vsej Sloveniji oblačno s padavinami, nastajali bodo tudi krajevni nalivi. V torek dopoldne bodo padavine večinoma ponehale in marsikje se bo delno zjasnilo. Po kratkotrajni prekinitvi se bodo padavine v sredo spet vrnile. Že dopoldne bodo zajele zahodne kraje, popoldne pa se bodo razširile tudi drugam. Precej oblačno in mokro vreme bomo, kot vse kaže, imeli tudi v drugi polovici tedna. (Rok Nosan)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča