sreda, 29 marca, 2023
DomaVremeDo večera na nedeljo še oblačno pomladno

Do večera na nedeljo še oblačno pomladno

Ponoči bo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji oblačno, v primorskih hribih bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. Nekaj jasnega neba bo na severu in vzhodu, največ na Štajerskem in v Prekmurju. V zatišnih legah na severu se bo ohladilo pod ledišče, ničla ali kakšna stopinja nad njo bo na SV. V osrednji Sloveniji bodo 3 stopinje, stopinja več bo na JV, na Primorskem bo med 6 in 8 stopinj Celzija.

Dopoldne se bo hitro prebudil JZ veter, ki bo popoldne najizrazitejši na SV Slovenije. Večinoma bo oblačno, še največ jasnega neba bo na severu in vzhodu države. V južni, zahodni in osrednji Sloveniji bo že rahlo deževalo, a količina padavin bo majhna. Najvišje temperature bodo v Prekmurju. Tukaj se bo ogrelo do 16 stopinj Celzija, stopinja manj bo na Štajerskem in Dolenjskem, v Ljubljanski kotlini in na Primorskem bo nekje 12 ali 13 stopinj, na Bohinjskem okoli 8 stopinj Celzija.

V prihodnjih dneh vremenske razmere za obisk gora ne bodo ugodne. V petek bo oblačno in megleno, nekaj jasnine bo le na Pohorju in v Vzhodnih Karavankah. Predvsem v Južnih Julijcih in na Snežniku bo rahlo deževalo, nad 1700 metrov pa rahlo snežilo. Pihal bo zmeren jugozahodni veter, ki bo izrazitejši v drugi polovici dneva.

Sobota bo oblačna s pogostimi padavinami, večji del dneva bo še toplo, popoldne pa bo k nam od severa začel dotekati hladnejši zrak in meja sneženja se bo začela spuščati. V noči na nedeljo se bodo padavine okrepile, meja sneženja se bo v večjem delu Slovenije postopoma spustila do nižin, deževalo bo večinoma le na Primorskem. V nedeljo bo še snežilo, največ padavin bo na JV države, hladneje bo. V začetku prihodnjega tedna kaže na oblačno in večinoma suho zimsko vreme. Najverjetneje sredi tedna pa nas bodo dosegle nove padavine. (Aleš Satler)

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno