petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeDo večera na nedeljo še oblačno pomladno

Do večera na nedeljo še oblačno pomladno

Ponoči bo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji oblačno, v primorskih hribih bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. Nekaj jasnega neba bo na severu in vzhodu, največ na Štajerskem in v Prekmurju. V zatišnih legah na severu se bo ohladilo pod ledišče, ničla ali kakšna stopinja nad njo bo na SV. V osrednji Sloveniji bodo 3 stopinje, stopinja več bo na JV, na Primorskem bo med 6 in 8 stopinj Celzija.

Dopoldne se bo hitro prebudil JZ veter, ki bo popoldne najizrazitejši na SV Slovenije. Večinoma bo oblačno, še največ jasnega neba bo na severu in vzhodu države. V južni, zahodni in osrednji Sloveniji bo že rahlo deževalo, a količina padavin bo majhna. Najvišje temperature bodo v Prekmurju. Tukaj se bo ogrelo do 16 stopinj Celzija, stopinja manj bo na Štajerskem in Dolenjskem, v Ljubljanski kotlini in na Primorskem bo nekje 12 ali 13 stopinj, na Bohinjskem okoli 8 stopinj Celzija.

V prihodnjih dneh vremenske razmere za obisk gora ne bodo ugodne. V petek bo oblačno in megleno, nekaj jasnine bo le na Pohorju in v Vzhodnih Karavankah. Predvsem v Južnih Julijcih in na Snežniku bo rahlo deževalo, nad 1700 metrov pa rahlo snežilo. Pihal bo zmeren jugozahodni veter, ki bo izrazitejši v drugi polovici dneva.

Sobota bo oblačna s pogostimi padavinami, večji del dneva bo še toplo, popoldne pa bo k nam od severa začel dotekati hladnejši zrak in meja sneženja se bo začela spuščati. V noči na nedeljo se bodo padavine okrepile, meja sneženja se bo v večjem delu Slovenije postopoma spustila do nižin, deževalo bo večinoma le na Primorskem. V nedeljo bo še snežilo, največ padavin bo na JV države, hladneje bo. V začetku prihodnjega tedna kaže na oblačno in večinoma suho zimsko vreme. Najverjetneje sredi tedna pa nas bodo dosegle nove padavine. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča