četrtek, 28 marca, 2024
DomaLokalnoDobri, domači, dolenjski šparglji Kmetije Redek

Dobri, domači, dolenjski šparglji Kmetije Redek

Veliko vas je v teh in prihodnjih dneh prostih in verjamem, da se boste lotili tudi pestre kulinarične ponudbe. No, saj veste, na kmetih so prosti dnevi prej izjema, pa vendar se veselijo vašega obiska in seveda nakupa domačih dobrot, ki jih pridelajo.

Kmetija Redek iz vasi Krka v Novem mestu vas v teh prazničnih dneh vsak dan vabi na pregovorno nepogrešljivo dobroto, ki jo lahko pripravite kot samostojno jed, ali pa jo pač ponudite ob drugih jedeh. Dolenjski, domači in dobri šparglji na Kmetiji Redek (Krka 21, Novo mesto, mimo Grabna do vasi) vas čakajo vsak dan od 9. ure naprej. Za naročilo in informacije lahko pokličete na telefonsko številko 031 656 637.

Šparglji so med prvimi vrstami spomladanske zelenjave in so pri nas izredno priljubljeni tudi zaradi razstrupljevalnih in diuretičnih učinkov za telo.

Glavna sestavina oziroma učinkovina v špargljih je aspargin. Vsak zdrav človek lahko dnevno zaužije ogromno količino špargljev brez strahu, da bi zaužito kakorkoli slabo vplivalo na zdravje. Šparglji vsebujejo veliko vitaminov in mineralov. So izredno bogati s kalijem, fosforjem, železom, bakrom, cinkom in jodom, vsebujejo folno kislino in ogromno vitamina C. Prav tako vsebujejo bogat vir flavonoidov, kar pomeni, da pripomorejo k znižanju krvnega tlaka in holesterola.

Vsekakor bodo šparglji popestrili jedilnik, ki bo v teh prazničnih dneh v znamenju golaža, mletega mesa in drugih žar dobrot. In prav pri vsem tem še kako dobro pašejo šparglji. Morda pa s tem osvojite tudi nekoga, ki pač mesnih dobrot ne uživa. 😉

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča