petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaDobro 'zaliti' prazniki, mladoletnik z 1,5 promila

Dobro ‘zaliti’ prazniki, mladoletnik z 1,5 promila

Za nami so prazniki oz. počitnice in policisti na območju PU Nm so obravnavali več močno opitih udeležencev v prometu. Med drugim mladoletnika, ki je s promilom in pol povzročil v nesrečo in še tri ostale vozniki, ki so vozili z kot 2 promiloma.

V noči iz petka na soboto so šentjernejski policisti na relaciji Čadraže – Mihovica ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila. V postopku so ugotovili, da reg. tablice vozila pripadajo drugemu vozilu in da nima vozniškega dovoljenja. Za polno mero je odrejeni preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,96 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

V Črnomlju je v petek popoldne voznik rdečega megana brez tablic pri odcepu za Vojno vas začel prehitevati in trčil v pred seboj vozeči avtomobil, ki je zavijal levo. Po trku je odpeljal naprej. Policisti na širšem območju Bele krajine so se podali v iskanje in eno uro po dogodku voznika in vozilo izsledili na bencinskem servisu v Črnomlju. Ugotovili so, da 27-letni voznik nima vozniškega dovoljenja, zato so mu avto zasegli. Domnevajo, da razlog, da je spregledal zavijanje voznika pred njim, tiči v rezultatu preizkusa alkoholiziranost, ki je pokazal 1,05 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

V soboto zvečer so policisti v Trebnjem obravnavali prometno nesrečo, kjer je 58-letni voznik neregistriranega osebnega avtomobila izgubil oblast in v rondoju trčil v robnik in prometni znak. Prometni policisti so mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, ki je pokazal 1,01 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

V soboto zvečer so novomeški policisti na Ratežu naleteli na prometno nesrečo, kjer sta trčila voznik kolesa z motorjem in osebni avtomobil. Policisti so ugotovili, da je prometno nesreči povzročil mladoletni voznik kolesa z motorjem, ki je izsilil prednost vozniku osebnega avtomobila. O dogodku so obvestili starše. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,76 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča