Dobrodelni pohod Lions kluba Nm

0
509

Prišel je čas največje dobrodelne akcije v organizaciji Lions kluba Novo mesto. To soboto vas ob 9. uri vabijo pred Gostilno Pugljevka na Dobrodelni pohod na Trško goro. Letos je že 6. zapored. Pohod bo trajal največ štiri ure. Vreme pa bo odlično, tako kot je namen dobrodelne akcije.

Vsako leto znova ga pripravljamo z namenom pomagati invalidom in socialno šibkejšim in jim omogočiti lažje življenje.

V soboto, 13. oktobra 2018 ob 9:00 (start pred Gostilno Pugelj, Ždinja vas) bomo zbrana sredstva (pohod in donatorji) v skladu z našim osnovnim poslanstvom namenili za:
– nakup invalidskega skuterja 31 letnemu Mihi, invalidu z diagnozo cerebralne paralize, diplegije spastike in epilepsije. Miha je zaradi svoje bolezni osamljen in nima socialnih stikov s sovrstniki. Skuter mu bo omogočil boljšo mobilnost in boljšo kakovost življenja ter možnost navezave stikov z ljudmi,
– pomoči šestim dijakom iz socialno šibkih družin in nadarjenim v Šolskem centru Novo mesto, ki svojih talentov brez zunanje pomoči ne morejo uresničiti,
– Varstveno delovnem centru Novo mesto, ki skrbi za umsko in telesno prizadete, za ureditev okolice v park z nadstrešnico, klopmi, igriščem, zasaditvijo… da bodo lahko svoj čas preživljali tudi v naravi, na zraku, ne le med štirimi stenami.

Doslej smo na dobrodelnih pohodih:
~         Leta 2013 smo takrat 27-letnemu tetraplegiku Gregorju pomagali pri preureditvi avtomobila. «Končno sem spet dobil svoje noge. Lahko bom videl kaj več, ne le svoje sobe. Mamo bom lahko peljal k zdravniku!« je dejal ob predaji ključev.

~         Leta 2014 smo slepemu Zlatku Cigiču kupili Braillovo vrstico. V Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih NM svoje znanje deli naprej.

~         Leta 2015 smo opremili multisenzorno sobo za umirjanje varovancev z motnjami v duševnem in telesnem razvoju VDC-ja Novo mesto.

~         Leta 2016 smo z zbranimi sredstvi na Dobrodelnem pohodu omogočili nakup dostavnega vozila in tako še razširili in okrepili dobrodelno akcijo DONIRANA HRANA, ki jo izvajamo skupaj z MO Novo mesto, RK, Karitasom, CSD ter trgovinami Spar, Mercator in Tuš. Samo v letošnjem letu znaša vrednost užitne in neoporečne hrane, ki se preusmeri in ponudi tistim, ki jo potrebujejo namesto da konča med biološkimi odpadki.

~         V lanskem letu smo zbrana sredstva namenili nakupu elektronske lupe s kamero za slabovidnega dečka z Vinice, s pomočjo katere deček lahko sledi pouku. Kupili smo tudi prilagojene igrače za slepe in slabovidne otroke v Centru IRIS (Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne).

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj