petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeDokaj 'svež' ponedeljek

Dokaj ‘svež’ ponedeljek

Tako kot je bila Sloveniji v nedeljo temperaturno razdeljena, bo Evropa tudi v prihodnjih dneh. Severni del bo pod vplivom potujočih ciklonov imel precej nizke temperature za ta čas. V baltskih državah bo lahko jutri tudi snežilo. Povsem drugače bo ob Črnem morju in v Grčiji, kjer bodo najvišje temperature že peti dan zapored okoli 30 st. C, še za kakšnih 5 stopinj bolj vroče bo v Turčiji.

Noč bo oblačna s padavinami. Dež je zajel tudi južne kraje, kjer je bilo čez dan še večinoma suho. S severnim vetrom bo k nam dotekal hladnejši zrak in meja sneženja se bo spustila na okoli 900 metrov, sneg bo lahko pobelil tudi nekatere alpske doline. Zjutraj bodo padavine ponehale in začelo se bo jasniti, najkasneje na Dolenjskem in v Beli krajini. Na Primorskem, kjer bo pihala burja, bodo jutranje temperature okoli 10 st. C. Le stopinja nad ničlo bo na SZ-du, drugod bo od 5 do 7 st. C.

Ponedeljek bo na Primorskem sončen s šibko burjo, drugod bo dan v znamenju spremenljive kopaste oblačnosti. Popoldne bo predvsem na severu nastalo nekaj kratkotrajnih ploh. Za začetek maja bo razmeroma sveže. Izjema je Primorska, kjer se bo ogrelo do 20 st. C, drugod bodo temperature od 13 do 16 st. C.

Torek bomo začeli z jasnim in svežim jutrom. Na mrazu izpostavljenih legah Gorenjske, Notranjske, Koroške in Kočevske bo slana. Dan bo večinoma sončen in že toplejši. Zapihal bo JZ veter. Tudi sredino jutro bo sončno, v nadaljevanju dneva pa bo več oblačnosti. Pozno popoldne in zvečer bodo nastale manjše krajevne padavine. V četrtek in petek bo vreme še spremenljivo, a brez večje količine dežja, za konec tedna pa trenutne napovedi kažejo na sončno in zelo toplo vreme. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča