Dolenjska policijska falanga: neuradno dvema odpoved

0
8105

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja Policije Boštjan Lindav je zaradi hujših kršitev delovnih obveznosti sprejel odločitev o izredni odpovedi dvema policijskima uslužbencema. Zaposlena na Generalni policijski upravi oz. PU Koper sta osumljena kaznivega dejanja, povezanega z opravljanjem policijskega dela. Po naših neuradnih informacijah gre za sodelavca iz ozkega kroga bivšega prvega policista Antona Olaja – direktorja PU Koper Borisa Koraso in nekdanjega vodjo Službe generalnega direktorja Policije in Metoda Jermana, poroča 24ur.com. Tako Olaj, Korasa in Jerman so bili nekoč zaposleni na PU Nm.

Iz Generalne policijske uprave (GPU) so sporočili, da so zoper osumljena policista izvedli delovnopravni ukrep izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi  in za čas trajanja postopka tudi ukrep prepovedi opravljanja dela.

“Po ustaljeni praksi in v skladu s 158. a členom Zakona o kazenskem postopku bo hkrati o razlogih za sum, da sta kaznivega dejanja osumljeni uradni osebi, zaposleni v Policiji, obveščen Posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva Republike Slovenije,” so še zapisali v sporočilu za javnost.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj