Dolenjska Učilna okusov v Ljubljani

0
276

Počitnice so in marsikdo jo bo mahnil na izlet v Ljubljano. In če se boste sprehajali po starem mestnem jedru, tržnici, boste lahko razvajali brbončice z dolenjskimi dobrotami. Obiščite Plečnikove arkade, kjer vas pričakuje Učilna okusov novomeškega Grma. Pripravili bodo dneve praženega krompirja, pečenic, sir na žaru. Dnevi se bodo začeli to sredo, 22. februarja in končali v petek, 25. februarja.

Učilna OKUSOV obiskovalcem ponuja lokalne pridelke in jedi, ki so značilne za posamezne regije slovenskega podeželja. In te dni

Učilna okusov je plod sodelovanja treh šol v okviru Konzorcija biotehniških šol Slovenije: Grm-a Novo mesto – centra biotehnike in turizma, Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana in Izobraževalnega centra Piramida Maribor.

Prvenstven namen Učilne okusov je izobraževanje in graditev trdnih vezi ter »zaupanja vrednih« odnosov med šolo, diplomanti kot pridelovalci/predelovalci slovenske hrane in potrošniki. Učilna okusov je torej tudi učilna odnosov, predvsem pa šola za življenje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj