ponedeljek, 17 junija, 2024
DomaLokalnoDolenjski produkt FISH & FLY TRIO s priznanjem Sejalec 2021

Dolenjski produkt FISH & FLY TRIO s priznanjem Sejalec 2021

V okviru Dnevov slovenskega turizma 2021 so bila podeljena priznanja tistim, ki so še posebej zaslužni za rast ugleda in prepoznavnosti Slovenije kot odlične turistične destinacije, njihov prispevek k razvoju in promociji turizma pa ima posebno težo. Na svečanem dogodku v Postojnski jami, je bila tudi dolenjska agencija Green Adventure. Med ponosnimi prejemniki najvišjih priznanj v turizmu, je bil kot SEJALEC 2021 s strani strokovne komisije Slovenske turistične organizacije izbran turistični produkt leta, Fish & Fly TRIO.

FISH & FLY TRIO je od preteklega tedna tudi eden od produktov, ki podpirajo zgodbo zelene butične Slovenije in znamke I feel Slovenia ter uvrščen v izbrano zbirko, ki se trži pod prestižno znamko kakovosti Slovenia Unique Experience (SUE)

Komentar strokovne komisije ob izboru SEJALEC 2021:

“Produkt Fish&Fly Trio sledi načelom butičnega in visoko donosnega segmenta ribiškega turizma. Je edinstveno doživetje muharjenja, ki poteka na treh slovenskih rekah (Kolpa, Krka in Soča) po principu ‘ulovi in spusti’ ter ulova treh različnih ribjih vrst (lipana, potočne in soške postrvi). Povezuje ribiške vodnike, ponudnike nastanitev in gastronomije treh destinacij ter pri tem razpršuje turistične tokove iz bolj obleganih alpskih na manj izkoriščene kraške reke. Produkt z velikim tržnim potencialom izstopa zaradi doživetja treh različnih ribiških destinacij. Za povrh gostje med posameznimi lokacijami potujejo s helikopterjem. Muharjenje zahteva bistveno več spretnosti in izkušenj od drugih načinov ribolova, hkrati pa opozarja na našo skrb za čiste vode, na ekologijo in ravnanje v smeri odgovornega razvoja turizma, predvsem do lokalne skupnosti.”

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča