Domnevne žrtve molčijo, policisti delajo. Jaz sem že imel obisk

0
11370

Zgodilo se je prav to, kar se pred dnevi zapisal v svojem komentarju. Gre za primer poln obtožb nekega novomeškega umetnika in sem se na slednje odzval z dobronamernim zapisom, naj morebitne žrtve zadevo prijavijo. In glej ga zlomka, sinoči dobim obisk policije. Vse korektno, pošteno. A zakaj? Zato, ker sem v svojem zapisu omenil, da se mi ob takšni poplavi anonimnih objav o določenem človeku zdi prav, da žrtve slednje prijavijo. In policisti so do mene prišli na razgovor po anonimnem klicu, prijavi, češ da bi jaz lahko nekaj vedel. Jaz ne, zagotovo pa bi lahko na zapise oz. objave na socialnih omrežjih vedeli številni, ki so morda sodelovali v teh ‘umetniških’ sferah, če so bile, kajne? Glede na tišino oz. samo na objave na socialnih omrežjih.

Pa tudi politično ‘driblanje’ je po mojih neuradnih informacijah odveč. Namreč, pod kožo je vsak krvav, ne glede na politično pripadnost. Me pa res zanima, če se bo kaj izcimilo iz tega, zdaj že skoraj političnega teatra, ki so se ga lotili nekateri mediji. Obstaja namreč veliko zgodb, tako kot zapisov objavljenih na socialnih omrežjih.

In upam, da zaradi slednjega zapis ne bom spet jaz deležen obiska preiskovalcev, pač pa kdo drug: morebitne žrtve, morebitni akterji, ….

No, samo sporočam, da policisti delajo na primeru in če ste bili zlorabljeni, o slednjem ne bodite tiho in to prijavite. In kot sem že takrat zapisal: socialna omrežja ne morejo biti sodišče. Kot opombo naj dodam, da je Novo mesto majhno, res majhno, kjer vsi vse vedo, pa nobeden nič. Morda pa je vse skupaj izmišljeno? Morda.

Sicer pa v Sloveniji lahko z lahkoto talajo denar za t.i njihovo ustvarjanje, po več 10.000 evrov, medtem ko so drugi spregledani. Sem oseba, ki se poslovno gibljem v t.i. umetniških, poslovnih, športnih krogih. A zgolj za poročanje o slednjih, ali pa gre največkrat za mojo brezplačno storitev. Raje sem v družbi t.i. zdrave kmečke pameti oz. ljudi, ki poznajo vse letne čase pri nas in ljudi, ki potrebujejo pomoč. V teh dneh namreč zbiram sredstva za otroke z redkimi boleznimi, da jim omogočimo t.i. interaktivno tablo, ki jim bo polepšala dan, odzivnost, življenje. Predračun za slednjo je okoli 5.000 evrov. Ampak vem, da bom, bomo. Če je kdo pripravljen sodelovati v projektu mi pišite na: novice@dolenjskanews.com . Hvala, Robert Erjavec

Zasloni s posebnimi aplikacijami so za otroke s posebnimi potrebami lahko zelo koristno orodje, uporabno ne samo kot didaktično sredstvo, pač pa služijo izboljšanju vsakdanjega življenja. Primer so otroci in mladostniki, ki se ne sporazumevajo verbalno oziroma izključno verbalno in uporabljajo zaslone kot pripomoček, ki jim omogoča nadomestno in dopolnilno komunikacijo. Za otroke z razvojnim zaostankom imajo določene videoigre potencialne koristi za učenje in razvijanje pozornosti. Za izboljšanje socialnih kompetenc otrok z avtizmom se pojavljajo digitalne aplikacije z očali z zaslonom, ki omogočajo dodano resničnost.