četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeDopoldne megla, sneg bo pobiralo

Dopoldne megla, sneg bo pobiralo

Ponoči bo po nižinah nastala megla. Nad meglenim pokrovom bo sprva jasno, proti jutru pa se bo od SZ-da rahlo pooblačilo. V višjih legah bo zapihal šibak zahodni veter. V zatišnih krajih s snežno odejo bo jutro ledeno mrzlo. V alpskih dolinah se bo ohladilo do -13 st. C. Drugod bo od -7 do -3, zmrzovalo pa bo tudi ob morju, kjer bo stopinja pod ničlo.

V zahodni in osrednji Sloveniji bo v sredo prevladovalo oblačno vreme, več sonca bo na vzhodu. Marsikje v ljubljanski in novomeški kotlini bo dopoldne še megleno, popoldne pa se bo megla razkadila. V alpskih dolinah bodo temperature ves dan pod ničlo. Drugod bo dobro nad ničlo. V večjem delu Slovenije bo okoli 5, na Primorskem od 7 do 9 st. C.

V sredo se bo v gorah po delno jasnem jutru oblačnost čez dan povečala. Bolj oblačno bo popoldne v zahodnem delu gora, a ker bodo oblaki nad vrhovi, megle ne pričakujemo.

V noči na četrtek se bo v večjem delu Slovenije delno zjasnilo, a bo že čez dan oblačnost od zahoda spet naraščala. Zvečer bo predvsem v severni polovici Sloveniji nastalo nekaj ploh, lahko tudi snežne. V petek bomo pod vplivom toplejšega JZ vetra. Oblačno bo. Na zahodu in jugu bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. V krajih z izrazitejšim vetrom se bodo popoldanske temperature približale 10 stopinjam. Podobno bo tudi še v soboto, v nedeljo pa bo nas od SV preplavil hladnejši zrak. Če bo snežilo, bomo še videli. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča