četrtek, 18 julija, 2024
DomaLokalnoDosežen prag za vložitev podpisov v DZ za reševanje romske problematike

Dosežen prag za vložitev podpisov v DZ za reševanje romske problematike

Zbiranje podpisov za zakonodajne spremembe, ki od sredine maja poteka na pobudo enajstih dolenjskih, posavskih in belokranjskih občin z romsko problematiko, se uspešno nadaljuje, pobudniki pa so po podatkih Ministrstva za notranje zadeve že presegli zahtevani mejnik 5000 zbranih podpisov za vse zakone.

Hvaležni za podporo državljanov, ki podpirajo sprejem nujno potrebnih zakonodajnih sprememb, pozivajo še tiste, ki svojega podpisa niso oddali, da to storijo do 14. julija 2023 na upravnih enotah ali preko spletnega portala e-Uprava. Vsaka izražena oziroma pravilno oddana podpora je namreč dejanje neposredne demokracije, zato je pomembno, da državljani izkoristijo možnosti, ki so jim omogočene v zakonodajnih postopkih.

Predlagane spremembe zakonov posegajo na področja socialne politike, trga dela, vozniških dovoljenj in izobraževanja, svojo podporo spremembam pa lahko državljani izkažejo z izpolnitvijo in overitvijo štirih obrazcev na najbližji upravni enoti ali krajevnem uradu, nakar obrazce oddajo na tamkajšnji stojnici ali jih pošljejo po navadni pošti na naslov Pobuda otroci, p.p. 401, 8101 Novo mesto. Za vsak zakon je potrebno oddati ločen obrazec, kar v praksi predstavlja oddajo štirih obrazcev na volivca. Obrazce lahko z uporabo digitalnega podpisa podporniki oddajo tudi preko portala e-Uprava (povezave do obrazcev).

(Pobuda otroci)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča