Dotik večnosti s Pijo Hočevar

0
154

Dolenjska flavtistka Pija Hočevar, ki poučuje in ustvarja v Švici, konec avgusta v Novem mestu organizira poletno šolo flavte, the FluteOn Camp, katere vrhunec bo koncert »Dotik večnosti« 27.8. v Kapiteljski cerkvi. Zaključni koncert vseh udeleženk poletne šole pa bo 28.8. 2022 ob 17.00 na Konservatoriju za glasbo Jurij Slatkonja v Novem mestu. Vstop na oba dogodka je prost, zbirajo se prostovoljni prispevki.

Na koncertu »Dotik večnosti«, bo Pija skupaj s pianistko Nadjo Rus poustvarila skladbe 20. in 21. stoletja. Na koncertu bo tako mogoče slišati preproste in lepe melodije, nadgrajene tudi z modernimi tehnikami, ki tako zgodbe skladb povezujejo v celoto.

Program koncerta Pije Hočevar in Nadje Rus (Pija Hočevar, flavta; Nadja Rus, klavir):

  • G. Schocker: Regrets and Resolutions
  • S. Espasa: Argos
  • I. Clarke: Touching The Ether

Gostujoča pianistka Nadja Rus, deluje kot korepetitorka in profesorica klavirja na ljubljanskem Konservatoriju za glasbo ter kot del uspešnega klavirskega dua Scaramouche. S Pijo že dalj časa sodelujeta projektno, tako na koncertnem kot tudi na pedagoškem področju, na obeh pa se odlično dopolnjujeta.

Pija Hočevar je diplomantka ljubljanske Akademije za glasbo in nizozemske univerze ZUYD – Konservatorij za glasbo Maastricht ter prejemnica številnih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih kot solistka in komorna glasbenica. Kot članica deluje/je delovala v tujih orkestrih ter orkestrskih akademijah (Avstrija, Belgija, Francija, Nizozemska, Portugalska), v Sloveniji pa kot članica in solistka z Orkestrom Ave, Pihalnim orkestrom Občine Šentjernej ter orkestroma Slovenske Filharmonije in RTV Slovenija. Igranje stalno nadgrajuje z udeležbami na seminarjih pri uveljavljenih flavtistih, preko študijev Edgar Willems glasbene pedagogike & pedagogike Rudolfa Steinerja ter tečajev Alexander tehnike, metod Shinichi Suzuki-ja, Zoltan Kodál-jay in E.J. Dalcroza, pa bogati svoje pedagoško delo. V preteklih 13 letih je bila mentorica številnim učencem, komornim skupinam in tudi šolskim orkestrom, s katerimi je dosegla številne uspehe – doma in v tujini. V Zürichu v Švici trenutno vodi svoj glasbeni studio, ustvarja glasbeno-pedagoške vsebine za mlade in zrelejše glasbenike ter projektno koncertira doma in v tujini.