petek, 29 septembra, 2023
DomaKronikaDrevo na avto. Mladoletnik za volanom. 22 -letnik z 2,8 promila

Drevo na avto. Mladoletnik za volanom. 22 -letnik z 2,8 promila

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 21. 7. in 24. 7. posredovali v 202 nujnih primerih.

Poškodovan voznik mopeda

Policisti PP Krško so 21. 7. med kontrolo prometa v Leskovcu pri Krškem s svetlobnimi signali ustavljali voznika, ki je vozil moped, na katerem ni bilo nameščene registrske tablice. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, vijugal je po vozišču in s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Ko je nameraval zapeljati na površino, namenjeno pešcem, je izgubil oblast nad mopedom, trčil v ograjo in padel. Lažje poškodovani kršitelj je skušal peš pobegniti, vendar so ga policisti izsledili. Med postopkom so ugotovili, da gre za mladoletnika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan moped. Moped so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Na avtomobil padlo drevo

21. 7. okoli 16.30 so bili krški policisti obveščeni, da reševalci oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Ugotovili so, da je 56-letna voznica peljala skozi naselje Veliko Mraševo, ko je na njen avtomobil padlo drevo. Po prvih ugotovitvah zdravstvenega osebja se je lažje poškodovala.

Trčil v vlak

21. 7. nekaj po 17.30 je v Štefanu pri Trebnjem 34-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu ceste čez železniško progo trčil v potniški vlak, v katerem je bilo osem potnikov. V nesreči sta se lažje poškodovala 34-letni povzročitelj in potnik v njegovem vozilu.

Za volanom mladoletnik

Brežiški policisti so med kontrolo prometa v Čatežu ob Savi 21. 7. nekaj pred 21. uro kontrolirali voznika osebnega avtomobila VW passat. Med postopkom so ugotovili, da je za volanom 16-letnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Krško so v noči na 22. 7. v Krškem zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika mopeda. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,48 miligramov alkohola. Moped so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola

22. 7. nekaj pred 23. uro so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči v Dednji vasi. Opravili so ogled in ugotovili, da je 31-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste. Povzročiteljica, ki se je v nesreči lažje poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 0,63 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitve izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršitelj z 2,8 promili alkohola

Črnomaljski policisti so 23. 7. nekaj po 22. uri pri Belčjem Vrhu na območju Dragatuša zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 22-letniku, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,37 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča