Druga žrtev koronavirusa, starejša ženska iz Metlike

0
7900

V Sloveniji imamo drugi primeri smrti zaradi koronavirusa. Umrla je starejša ženska, neuradno stara 90 let, oskrbovanka doma starejših občanov Metlika. Ženska je imela še druge zdravstvene težave, a okužba je bila zanjo usodna. Kot je znano je bil virus predhodno usoden prav tako za oskrbovanca iz omenjenega doma. O tem smo se pogovarjali z županom Metlika, Darkom Zevnikom, ki je med drugim povedal, da upa, da so širjenje virusa v občini zajezili, saj novih primerov okužbe izven Doma starejših občanov niso zabeležili. Podjetja v občini se soočajo tudi s težavo, potem ko je Hrvaška prepovedala svojim državljanom delo v Sloveniji. Na območju občine Metlika je delavcev s Hrvaške 282, največ v Kometu, Betiju in Kolpi.

Po zadnjih podatkih NIJZ-ja je v Sloveniji 414 potrjenih okužb z novim koronavirusom. Po epidemioloških podatkih, ki jih je NIJZ prejel danes do 10. ure, 144 obolelih prihaja iz osrednjeslovenske regije, 73 iz savinjske, 57 iz jugovzhodne Slovenije, 37 iz podravske, 28 iz gorenjske, 16 iz koroške, 13 iz primorsko-notranjske, 11 iz pomurske in obalno-kraške, šest iz goriške ter po pet iz posavske in zasavske regije.

Največ okuženih med občinami je še vedno v Ljubljani, skupaj 92, sledita Šmarje pri Jelšah (45) in Metlika (25). Število okuženih se je v Ljubljani od sobote povečalo za sedem, v Šmarju pa za štiri.

Šest obolelih je tujih državljanov. Med obolelimi je 201 ženska in 211 moških. Doslej je zaradi covida-19 v Sloveniji umrl en človek, to je bil že pred dnevi starejši oskrbovanec metliškega doma upokojencev.

Največ obolelih je v starostni skupini od 30 do 49 let, skupaj 138. Najmanj jih je v skupini do 15 let, in sicer 22.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj