četrtek, 25 aprila, 2024
DomaLokalnoDržavno gasilsko tekmovanje 2021

Državno gasilsko tekmovanje 2021

Celje ta konec tedna gosti Državno gasilsko tekmovanje 2021. V soboto so se pomerili najmlajši gasilci in gasilke, danes na preizkušnji članice in člani prostovoljnih gasilskih društev. Na tekmovanje so se uvrstila tudi društva z Dolenjske. Prvič tudi člani PGD POTOV VRH – SLATNIK.

Gasilska tekmovanja se organizirajo in izvajajo za preverjanje in pridobitev strokovne in fizične sposobnosti gasilcev, za preverjanje psihofizične in strokovne usposobljenosti operativnih gasilcev, za spoznavanje in utrjevanje medsebojnih odnosov ter izmenjavo izkušenj. Gasilska tekmovanja spadajo med strokovno in praktično izobraževanje gasilcev.

Tekmovanja so: društvena, meddruštvena, občinska, tekmovanja gasilskih zvez, regijska, državna, mednarodna, pokalno tekmovanje Gasilske zveze Slovenije in tekmovanja v počastitev dogodkov ali spomina na osebe, ki imajo izjemne zasluge za razvoj in napredek gasilstva.

Gasilska tekmovanja prostovoljnih gasilcev so opredeljena v 8. točki Pravil gasilske službe prostovoljnih gasilcev. Pravila gasilskih in gasilskošportnih tekmovalnih disciplin pa so podrobno opisana v knjižici Pravila gasilskih in gasilskošportnih tekmovalnih disciplin 2019. Obvezno razlago Pravil gasilskih in gasilskošportnih tekmovalnih disciplin daje Komisija za tekmovanja pri Gasilski zvezi Slovenije.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča