torek, 16 aprila, 2024
DomaKronikaDva poškodovana v pretepu z nožem, spor voznikov avtovlek, vlomi

Dva poškodovana v pretepu z nožem, spor voznikov avtovlek, vlomi

Policisti PU Nm so na številko policije 113 med vikendom prejeli 524 klicev, od tega je bilo 142 dogodkov takšnih, ki so zahtevali policijsko posredovanje. Največ dogodkov je bilo povezanih z dogajanjem na meji in prometno varnostjo. Policisti so obravnavali 24 nesreč z materialno škodo (od tega je bilo dvanajst trkov z različnimi živalmi).

V soboto, nekaj po polnoči, so policisti v Novem mestu ustavljali 29-letnega voznika osebnega avtomobila, ki jih ni upošteval in poskušal zbežati. Ker mu to kljub vožnji čez travnik in cesto ni uspelo, je na Zobčevi ustavil in zbežal. 29-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avto, ki mu je pred dnevi potekla registracija, zasegli. Zaradi več kršitev iz področja varnosti cestnega prometa so uvedli prekrškovni postopek.

V nedeljo dopoldne so avtomobil zasegli 62-letnemu vozniku v Kostanjevici na Krki. Pri kontroli prometa so namreč ugotovili, da voznik nima veljavnega  vozniškega dovoljenja. Dodatno so mu napisali plačilni nalog, ker je vozil pod vplivom alkohola.

Javni red in mir

Policisti so obravnavali tri kršitve javnega reda in miru na javnem kraju in tri v zasebnem prostoru.

V soboto dopoldne so novomeški prometni policisti posredovali na karteljevskem klancu, kjer je na avtocesti prišlo do prepira med uslužbencema dveh avtovlek, ki se nista mogla sporazumeti, kdo bo odpeljal tovornjak, ki je na avtocesti obstal v okvari. Po prvih ugotovitvah kaže, da sta se najprej sprla, nato pa menda izmenjala nekaj udarcev. Policistom sta razložila vsak svojo verzijo dogodka, tako da si bodo policisti pred izdajo plačilnega naloga vzeli še nekaj časa in pregledali posnetke avtocestnih kamer.

V zgodnjih nedeljskih urah so policisti posredovali v Trebnjem, kjer naj bi prišlo do pretepa mladostnikov. Razen lažje poškodovanega 18-letnika so se akterji dogodka razbežali pred prihodom policije in jih še iščejo. Za vsaj dva bodo uvedli postopek zardi kršitve javnega reda in miru.

Krški policisti so v nedeljo popoldan pridržali 52-letnika iz krškega, ki je pijan kršil javni red in mir in klub opozorilom s kršitvijo ni prenehal. Kot se je izkazalo, naj bi se 52-letnik, vidno opit, po mestu sprehajal z nožem, grozil mladim na igrišču, da tam nimajo kaj početi ipd. Ko so prišli policisti, je kričal še nanje in želel obračunati s prijavitelji. Ker ni šlo drugačen, so ga vklenili in odpeljali v pridržanje v prostore policijske postaje. Med postopkom so mu zasegli tudi škatlico s zeleno rjavimi rastlinskimi delci.

V pretepu z nožem dva lažje poškodovana

V soboto popoldne so policisti posredovali na Poganški ulici v Novem mestu, od koder je več oseb klicalo na številko 113 da se pretepajo z noži in da je nekdo zaboden. Po prvih ugotovitvah sta se sprla 41-letni osumljenec in 26-letni oškodovanec. 41-letnik naj bi pri oškodovancu najprej razbil šipo na hiši, med prerivanjem pa ga je še nekajkrat zabodel in porezal po prsne košu. Porezal je tudi 34-letnika, ki je hotel oba akterja v dogodku razdvojiti. V bolnišnici so poškodbe obeh opredelili kot lahke. 41-letnega osumljenca so policisti vklenili in ga pridržali, nož pa zasegli. V nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe.

Vlomi

Policisti so v petek zvečer opravili ogled vloma v stanovanjsko hišo v Dolenjih Lakovnicah. Domači so bili zdoma od dvanajste pa do pol desete ure zvečer. Ko so prišli domov so ugotovili, da so v času odsotnosti neznanci na silo vstopili v prostor in odnesli nekaj denarja ter okoli sedemdeset kilogramov zamrznjenega mesa. Lastnikom so skupaj povzročili za več kot dva tisoč evrov škode.

V Dolenjskih Toplicah so se v soboto popoldne iz dopusta domov vrnili lastniki stanovanjske hiše. Kaj kmalu so ugotovili, da so jim med odsotnostjo neznanci vlomili in odnesli nekaj denarja in zlatnine. Povzročili so jim za okoli tisoč petsto evrov škode.

Brežiški policisti so v nedeljo zjutraj opravili ogled kraja vloma v hišo v Ponikvah. Tam naj bi sredi noči neznanci na silo vstopili v hišo, pregledal prostore in odnesli nekaj denarja ter okoli petdeset kilogramov zamrznjenega mesa. 83-letna lastnica v dogodku ni bila poškodovana, policisti pa še ugotavljajo vse okoliščine dogodka.

Policisti so obravnavali tudi vlome v hiše v Mali Loki (Trebnje), Dobruški vasi in Hrib pri Orehku, kjer pa storilci niso nič odnesli. So pa z vsakim vlomom lastnikov povzročili za nekaj sto evrov škode zaradi poškodovanih vrat in oken, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča