Dva požara, nesreči pri delu, ilegalci

0
416

Policisti so na številko policije 113 prejeli 280 klicev, od tega je bilo 45 klicev takšnih, ki so zahtevali takojšnje posredovanje policije.

PROMETNA VARNOST

Na območju policijske uprave so policisti obravnavali osem prometnih nesreč z materialno škodo. Prometni policisti so zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja dopoldne v Novem mest 45-letnemu vozniku zasegli osebni avtomobil, krški pa v prostore za pridržanje nekaj po polnoči odpeljali 51-letnega voznika osebnega avtomobila, ker je vozil pod vplivom alkohola (preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,75 mg/l alkohola v izdihanem zraku).

POŽARI

Okoli enajste ure dopoldne so gasilce in policiste napotili v Gorenje Selce, kjer naj bi prišlo do dimniškega požara. Na kraju so ugotovili, da so se vnele saje v dimniku a gasilcem ni bilo potrebno posredovati in
premoženjska škoda ni nastala.

Ponoči je domnevno zaradi kratkega stika nadometne instalacije prišlo do manjšega požara v novomeškem podjetju. Aktiviran je bil avtomatični sistem za gašenje, do konca pa so ogenj pogasili gasilci. Ogled je opravila komisija sektorja kriminalistične policije novomeške policijske uprave. Po prvih ugotovitvah je tuja krivda izključena, točna višina materialne škode še ni znana. O dogodku sta bila obveščan dežurna preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec.

NESREČE PRI DELU

Na Senovem se je pri obdelovanju večjega kosa pločevine lažje poškodoval 34-letni delavec. Po prvih ugotovitvah ogleda je kos pločevine zdrsnil po delovnem pultu in mu padel na zapestje roke. Zdravniško pomoč je iskal sam.

V okolici Semiča so popoldne podirali drevesa. 87-letnik je obžagoval vejo, na kateri je sedel 60-letnik, ki je pomagal pri podiranju in obžagovanju. Pri žaganju je list motorne žage odbilo od veje na nogo 60-letnika. Zaradi poškodbe je prišlo do močne krvavitve. Prvo pomoč so na kraju zagotovili črnomaljski reševalci. Poškodovanega, ki je izgubil precej krvi, so odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer je ostal na opazovanju. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili, zaščitne opreme za varno delo v gozdu pa nista uporabljala.

NEZAKONITE MIGRACIJE

Od zadnjega poročanja so policisti na območju Črnomlja prijeli skupaj 28 tujcev, ki s državno mejo prestopili izven mejnih prehodov. V Suhorju pri Vinici so prijeli štirinajst državljanov Pakistana in šest državljanov
Afganistana, v Nerajcu pa pet državljanov Afganistana in tri državljane Irana. Policijski postopki z njimi še niso zaključeni, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj