Za volanom brez mobilca

1
446

Policisti poostreno preverjajo, ali udeleženci v prometu med vožnjo telefonirajo oziroma uporabljajo druge naprave, ki zmanjšujejo njihovo vidno ali slušno zaznavanje – današnji začetek nadzora je del dvotedenske akcije za preprečevanje rabe teh naprav med vožnjo. Tudi na območju Novega mesta smo opazili pošteno gnečo oz. kršiteljev, ki so jih policisti zaustavili.

Telefoniranje med vožnjo je med slovenskimi vozniki vse bolj prisotno. Ti se žal premalo zavedajo, da uporaba mobilnega telefona za volanom bistveno zmanjša njihovo zbranost. Med 16. in 29. januarjem 2017 bo zato potekala preventivna akcija s sloganom Vozimo pametno!

Policija še opozarja: Slovenska zakonodaja telefoniranje med vožnjo dovoljuje, a le v primeru, če je v vozilo vgrajena naprava za prostoročno telefoniranje. Kljub temu pa v policiji svetujemo, da med vožnjo ne upravljate s telefonom oz. opravljate pogovorov, saj je vožnja aktivnost, ki ji moramo posvetiti vso našo pozornost!

V primeru nujne uporabe mobilnega telefona je zato najbolj varno, da se ustavite na primernem mestu zunaj vozišča in pot nadaljujete šele, ko končate s pogovorom.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj