Dvig plač in nove zaposlitvene priložnosti v Adrii Mobil

0
7118

V družbi Adria Mobil, d. o. o., Novo mesto, ki sodi med najuspešnejše proizvajalce počitniških vozil v Evropi, sta generalna direktorica Sonja Gole ter predsednik Sindikata Adrie Mobil Ramo Čivović v tem tednu podpisala nov aneks k podjetniški kolektivni pogodbi o dvigu plač.

S podpisom aneksa je bil realiziran sklep o dvigu osnovnih plač, ki velja od 1. septembra 2022 dalje in po katerem se vrednosti osnovnih plač zaposlenim povečajo za 6 odstotkov. Po januarju 2022, ko so se plače v družbi povišale za 4,5 odstotka, je to že drugi dvig plač, ki bo realiziran v tem letu. S tem dvigom so določene nove, višje vrednosti osnovnih plač v vseh plačilnih razredih, kar posledično prinaša zvišanje osnovnih plač vsem zaposlenim.

V Adrii Mobil, ki tudi po zadnjih raziskavah sodi med najbolj ugledne delodajalce pri nas, želimo z ustreznim ter proaktivnim pristopom na področju plačnega sistema ostajati konkurenčni najboljšim delodajalcem v Sloveniji. Glede na visok nivo povpraševanja po izdelkih obeh naših blagovnih znamk – Adria in Sun Living – smo v preteklem obdobju investirali več kot 6 milijonov evrov v rast in učinkovitost proizvodnih kapacitet in posledično ponujamo nove zaposlitvene priložnosti vsem, ki jih zanima delo v industriji počitniških vozil. Več o tem na spletni strani Adria Mobil (adria-mobil.com).