petek, 31 marca, 2023
DomaSlovenijaDvig zdravniških plač razburja

Dvig zdravniških plač razburja

Ministrstvo za zdravje naj bi s sindikati, ki zastopajo zdravnike in zobozdravnike, sklenilo dogovor o dvigu plač. Temelj za dvig zdravniških plač je deseti interventni zakon, ki je najvišji plačni razred zgolj za zdravnike in zobozdravnike s 57. dvignil na 63. plačni razred. Fides naj bi ob tem zahteval tudi izstop zdravnikov in enotnega plačnega sistema v javnem sektorju. Ostali sindikati, ki zastopajo največ delavcev v javnem sektorju, so nad “enostranskimi potezami” vlade ogorčeni.

Po osnovnem vladnem predlogu, ki ga je pridobil Večer, je vlada vsem zdravnikom ponudila dvig izhodiščnih plač za šest plačnih razredov oziroma za 24 odstotkov. Izjema so le zdravniki pripravniki, ki so jim ponudili za 28 odstotkov višje plače.

Z dogovorom mora sicer soglašati tudi vlada. Po neuradnih informacijah Večera naj bi medtem Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides vztrajal, da se v dogovor zapiše tudi izstop zdravnikov iz enotnega plačnega sistema. Drugi sindikati, ki so bili prav tako prisotni na pogajanjih, naj bi sicer temu nasprotovali. (STA)

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno