petek, 19 aprila, 2024
DomaSlovenijaE.ON končuje z dobavo elektrike in plina v Sloveniji

E.ON končuje z dobavo elektrike in plina v Sloveniji

Družba E.ON Ljubljana bo v naslednjih mesecih postopoma prenehala z dobavo električne energije in zemeljskega plina slovenskim odjemalcem. Kot so danes sporočili iz družbe, je odločitev o prekinitvi dobave sledila neuspešni prodaji družbe v drugi polovici lanskega leta. Odjemalce so o tem že obvestili.

Pojasnili so, da odločitev ni bila lahka. “Na žalost so bile vse druge možnosti izčrpane, analiza poslovanja in vse napovedi gibanja cen elektrike in zemeljskega plina v Evropi so pokazale, da dolgoročno poslovanje na slovenskem trgu v obsegu, kot ga imamo, za našo družbo ni več poslovno vzdržno,” je dejal direktor družbe Thomas Romuald Sichla.

Družba je odjemalce o prenehanju dobave že obvestila in jih pozvala k menjavi dobavitelja obeh energentov, da bi se izognili novim, višjim cenam in izgubi dobave.

“Vsem svojim odjemalcem bomo nudili vso podporo in pomoč, ki jo bodo potrebovali, saj želimo, da imajo s tem čim manj težav in da bo postopek menjave potekal nemoteno,” je zagotovil Sichla. (STA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča