Eksplozivna ‘zgodovina’ v Ragovem logu in padel s traktorja

0
1440

V soboto ob 8.05 uri so v Ragovem logu v Novem mestu v gozdu našli neeksplodirana ubojna sredstva. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije so odstranili in na kraju uničili topovsko granato kalibra 76,5 mm iz obdobja Kraljevine Jugoslavije, 18 kosov pehotnega streliva, dva vžigalnika topovske granate in en vžigalnik minometne mine vse ostanek iz druge svetovne vojne. Obveščene so bile pristojne službe.

Nesreča v cestnem prometu

Ob 14.29 uri je v naselju Sela pri Šentjerneju, občina Šentjernej, voznik padel s traktorja in ostal ukleščen pod njim. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozilo, s tehničnim posegom rešili osebo izpod traktorja in ga predali reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto, ki so poškodovanega na kraju oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto. Obveščene so bile pristojne službe, še poroča novomeški Regijski center za obveščanje.

Ob 13.06 sta na avtocestnem odseku Drnovo–Čatež, občina Brežice, trčili kombinirano in osebno vozilo s pripeto počitniško prikolico, ki se je prevrnilo in ustavilo ob obcestni ogradi. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, iz prikolice iznesli plinsko jeklenko, preprečili iztekanje motornih tekočin, prečrpali gorivo iz rezervoarja, z vpojnimi sredstvi posuli razlite tekočine ter postavili vozilo in prikolico na kolesa. Reševalci NMP Krško so opravili pregled udeleženih oseb, poroča brežiški Regijski center za obveščanje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj