EMA: Nežna seksapilnost Zale in Gašperja na Eurosong

EMA: Nežna seksapilnost Zale in Gašperja na Eurosong

-
0 1301

Zala Kralj in Gašper Šantl, s pesmijo Sebi, sta zmagovalca Eme 2019! V superfinalu sta po telefonskem glasovanju premagala Raiven in tako maja potujeta na Pesem Evrovizije v Tel Aviv. Ne glede na Emin izbor oz zmago, sta me Zala in Gašper, s svojo glasbo že pred tem navdihnila. Spokojnost energije, ali kako že, v tem času neverjetna umirjenost, ki lepo kipi.

V našem, slovenskem okolju, je vsaj ta, zaenkrat nenavadna glasbena melanholičnost Zale in Gašperja, dober obliž na stalno pehanje za nekaj več v sedanjem času. Prijetno, nežno, zibajoče, preprosto povedano, brez prevzetnosti, lepo. Nežno, umirjeno, zelo všečno. To je moje poslušanje in spremljanje nastopa zmagovalnega dua.

Mariborčana Zala in Gašper sta prepričala s skladbo Sebi, ki se ne bi mogla bolj razlikovati od Kaosa RaivenObe pesmi je v superfinale poslala tričlanska strokovna komisija, ki so jo sestavljali Darja Švajger, ki nas je na Pesmi Evrovizije zastopala dvakrat, Lea Sirk, naša lanska predstavnica na Pesmi Evrovizije, in Vladimir Graić, avtor zmagovalne evrovizijske pesmi Molitva, s katero je leta 2007 zmagala Marija Šerifović. Nato so škarje in platno v svoje roke vzeli gledalci in poslušalci, ki so v desetminutnem glasovanju izbrali zmagovalca. Zala in Gašper sta zmagala prepričljivo, saj sta dobila kar 73 odstotkov glasov, Raiven pa le 27. (MMC Rtv Slo)

(foto: screenshot EMA 2019)