sreda, 24 aprila, 2024
DomaŠportEma Volavšek s stopničkami potrdila skupno tretje mesto

Ema Volavšek s stopničkami potrdila skupno tretje mesto

Na finalni tekmi 2. sezone svetovnega pokala v nemškem Schonachu je Ema Volavšek osvojila 3. mesto in s tem to mesto potrdila tudi v skupnem seštevku!

Finalna tekma sezone je obetala hud boj za uvrstitev na zmagovalni oder ne samo na tekmi, ampak tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Po skakalnem delu preizkušnje je bila znova najboljša že nekaj časa skupna zmagovalka svetovnega pokala, Norvežanka Gyda Westwold Hansen, ki je skočila 102 metra in je imela 42 sekund prednosti pred Japonko Haruko Kasai, ki je skočila 96.5 metrov. Odlična tretja je bila Ema Volavšek s 93 metri in 52 sekundami zaostanka, njeni največji konkurentki, da jo prehitita v skupnem seštevku na 3. mestu, Japonka Anju Nakamura, sicer včerajšnja zmagovalk in Italijanka Annika Sieff sta po skokih torej zaostajali. Sieffova je na 4. mestu imela 1:08 minute zaostanka, Japonka na 8. mestu 1:52 minute. Silva Verbič je zasedala 11. mesto z zaostankom 2:03 minuti.

Na 5 km preizkušnji je najboljša slovenska kombinatorka pokazala še eno odlično predstavo in niti za trenutek ni bil ogrožen današnji in skupni uspeh. Na polovici preizkušnje je tekla celo pred Japonko Kasaievo, v drugem krogu pa sta se tekmovalki že približevali vodilni Norvežanki, a je na koncu nista ujeli. Gyda Westvold Hansen je tako dobila vse letošnje tekme, na katerih je prišla do cilja, 7,8 sekund je tokrat zaostala Kasaieva, 16,6 sekund na tretjem mestu pa naša Volavškova. Z drugimi stopničkami v karieri je Ema Volavšek potrdila skupno 3. mesto, boljši sta bili le Norvežanki, Westvold Hansnova in Ida Marie Hagen, ki je danes končala na 4. mestu. Nakamura je bila peta, Sieffova pa šesta, Verbičeva je zadnje točke sezone pobrala na 17. mestu. (SloSKI)

(foto: GEPA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča