Ena skrajnost vremena, druga nas ne sme presenetiti

0
1420

Končuje se eden najbolj vročih, če ne celo najbolj vroč junij, prav tako suh in rekordno s soncem obsijan. Po dokaj hladnem in mokrem maju, se je že v začetku junija začela povsem nova vremenska podoba. Hitro ogrevanje in že skoraj dva tedna temperature nad 30 stopinj, kar je pri nas zelo redko. S četrtkom sledijo spremembe, v upanju oz. željo, da naj vreme prizanese. Ampak, saj veste, vreme se ne zmeni za zemljane, je takšno kot je. Na skrajno oz. tudi bliskovito – uničujočo podobo vremena, žal največkrat vplivamo z našega planeta. Tukaj sožitja preprosto ni. 

In morda še to, nekaterim res paše suho in vroče vreme, ampak to je Slovenija, s svojimi geografskimi širinami, ko nas lahko vreme preseneti tako in drugače.

In narava v teh dneh, ko je dobršen del Evrope, od juga Skandinavije do Sredozemlja, v t.i. nadpovprečnem temperaturnem oz. vročinskem valu, že pokazala še drugo plat, ki je tudi uničujoča. Iz Nemčije, JV Francije in Švice poročajo o silovitih neurjih, tudi sodri in toči. Na JV Francije je padlo od 60 cm do enega metra ledenih zrn!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj