petek, 29 marca, 2024
DomaŠportEP ODBOJKA: Vrhunsko, čeprav niso prvaki, so pa drugi v Evropi

EP ODBOJKA: Vrhunsko, čeprav niso prvaki, so pa drugi v Evropi

Slovenski odbojkarji so spet dokazali, da so med najboljšimi na svetu, tudi na stari celini. Njihovi nastopi nas večinoma navdušujejo, saj igrajo res kolektivno, s srcem. Odlične predstave, športniki, ki nas navdušujejo, a žal se vedno ne izide. Mladi italijanski odbojkarji so postali evropski prvaki, a Slovenci so osvojili srebro stare celine! To je že tretjič, da slovenski odbojkarji evropski podprvaki, kar je izjemno.

Nepopisno, čeprav vem, da so si naši odbojkarji želeli osvojiti naslov. Ampak, hvala, kako sem ponosen na Vas in verjamem da tudi ostali državljani Slovenije. A ne pozabimo, samo dobrih 2 mio nas je in smo v špici športov, tudi kolektivnih. In ko se kosaš z državami, ki imajo več članov določene športne panoge, dejavnosti kot je prebivalcev Slovenije, je slednje presežek. Še sploh v kolektivnih in popularnih športih, kar odbojka je. Tokrat je 2 mio klonilo proti dobrih 60 mio.

Prvi niz so dobili Slovenci s 25:22. Drugega Italijani s 25:20. V tretjem nizu spet igra živcev (vsaj za gledalce, poslušalce), a naši pobje do novega niza in vodstvo Slovenije z 2:1 v nizih. Tretjega so Slovenci dobili s 25:20, četrtega pa z enakim izidom Italijani. Izid je 2:2. Zadnji, peti niz, ki se igra do 15, so naši odbojkarji začeli odlično in povedli, a se je igra obrnila v prid mladih italijanskih odbojkarjev. Vsekakor, vrhunski dosežek slovenskega športa, drugi najboljši v kolektivnem športu. Vse čestitke.

PETI NIZ

Začel se je zadnji niz z asom Šterna, potem še Čebulj za 2:0. Igrajo samo za 15 točk. Do tretje točke Slovenije Pajenk. A Romano s servisi izenači na 3:3. Napak na servisu in vodstvo Slovenije s 4:3. (Igrajo do 15 točk) Izenačeno je tudi v zadnjem nizu. Italija vodi z 8:7. Italija vodi z 9:7. Potem še as in vodstvo Italije z 10:7 in še drugi as za 11:7. Šket z dobrim servisom, a blok out. Italijani imajo zaključno žogo, slednja je končala v mreži. Čebulj z dobrim servisom za 11:14. Žal, servis v avt in zmaga Italije.

ČETRTI NIZ

Slovenci vodijo s 4:1. Italijani so se približali na dve, a se naši odbojkarji ne predajajo, igrajo t.i. niz za zlato. A je še vedno zelo izenačeno. Finale le igrata najboljši reprezentanci. Italijani so s servisom Lavia izenačili na 6. Ropret je Slovenijo spet popeljal na dve točki razlike. Naši zahodni sosedi se ne predajajo in so izenačili na 9:9. Čebulj po dolgi točki za vodstvo z 10:9. V nadaljevanju spet izenačeno (12:12). Italijani s servisom pobegnejo na 17:13. Potem servis Italijanov mrežo. Ropret prav tako s servisom v mrežo (18:14). Urnaut do 15:18. A Italijani ne popuščajo, so razigrani, Slovenci nekoliko zadržani in pobeg Italijanov na štiri točke prednosti (21:17). Čebulj po servisu spet približa Slovenijo na 19:21. Slovenija je le še točko za Italijani. Nova priložnost za izenačenje, a uspešen italijanski blok. Italijani po osvojeni točki še do druge in vodijo s 23:20. Potem še as Italijanov za 24:20 (Romanov). In zmaga v četrtem nizu za Italijane s 25:20.

TRETJI NIZ

Slovenci so povedli s 3:1, a so Italijani priključili oz. izenačili. V nadaljevanju veliko izenačene igre. Slovenci so pobegnili na 10:8. As Kozamernika za plus tri (11:8). Potem sporen napad Italijanov in uspešen servis. A v drugem napaka. Vodstvo Slovencev 12:10. Jani Kovačič rešuje. Tonček Štern spet nazaj na tri prednosti. V nadaljevanju niza so naši odbojkarji pritisnili na plin in povedli s 17:12. A spet, Italijani priključujejo in izenačenje 20:20. Potem točka Slovenije za 21:20 in as Tončka Šterna na 22:20. Pajenk v nadaljevanju do 23:20. Štern z novim asom do zaključne žoge v tretjem nizu 24:20. In nov osvojeni niz Slovencev za vodstvo Slovenije z 2:1.

DRUGI NIZ

Italijani so povedli, a so jih Slovenci ujeli, Pa vendar so Italijani spet pobegnili na dve prednosti. Sledilo je izenačenje na 9:9. Slovensko prvo vodstvo v drugem nizu na 11:10. Po nekaj izenačenih točkah so Italijani spet pobegnili na 15:13.Uspel jim je še naslednji napad in proti našim odbojkarjem spet povedli za tri (16:13). V nadaljevanju so se Slovenci nekoliko približali, a je sprejem nekoliko pešal in Italijani so pobegnili na 18:14. Spet vrnitev naših na 18:16. Italijani imajo prednost dveh točk, a Urnaut doseže točko in Slovenci zaostajajo le še točko 18:19. A spet zasuk in odmik Italije za tri točke prednosti (21:18). Kozamernik do 19 točke Slovenije. Nova akcije, dve točki Slovenije in zaostanek za točko. A Italijani v naslednjem napadu do nove točke (22:20). Italijani do vodstva 23:20. Nov blok Italijanov in imajo prednost 24:20. Italijani so drugi niz dobili s 25:20.

PRVI NIZ

Slovenci so prvi niz začeli odlično in imeli celo sedem točk prednosti (22:15), a so se Italijani približali le na točko razlike. Potem napaka Italijanov pri servisu in zaključna žoga za Slovenijo, ki jo je Alen Šket zaključil z asom za vodstvo Slovenije z 1:0 v nizih.

(foto: CEV)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča