sobota, 20 aprila, 2024
DomaŠportEP: Slovenske 'rakete' začele z zmago

EP: Slovenske ‘rakete’ začele z zmago

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je z izjemno zmago odprla svoje tretje zaporedno evropsko prvenstvo. ‘Rakete’ so v Strasbourgu na prvi tekmi v skupini C z 72:47 odpravile Turčijo.

Podatek, da je Slovenija proti sedmi reprezentanci s svetovne računalniške lestvice vodila praktično celo tekmo z izjemo nekaj uvodnih minut, zgovorno priča o odlični predstavi varovank selektorja Damirja Grgića. Prvič so se dvomestni prednosti približale že v prvi četrtini (17:8), razliko so suvereno držale v drugi in jo proti koncu po trojki Nike Barič povišale na 32:21, tudi v nadaljevanju pa so bile Slovenke tiste, ki so narekovale ritem igre in nadzorovale potek dogodkov na parketu.

S čvrsto obrambo so kljubovale vsem poskusom Turkinj v drugem polčasu, kakor tudi hudi vročini v dvorani Rhenus v Strasbourgu. Turčija bližje kot na sedem točk zaostanka ni prišla.

Tekma je bila odločena sredi zadnje četrtine, ko so Eva Lisec (17 točk, 8 skokov, indeks 23), Teja Oblak (14 točk, met 7:12, 6 podaj, indeks 19), Zala Friškovec (12 točk, trojke 2:5, 6 skokov, indeks 17) in ostale slovenske “rakete” z delnim izidom 13:2 prišle do prednosti 65:46.

Slovenija je tekmeca nadigrala v vseh pogledih. Dobila je skok z 39:31, met iz igre je imela preko 46% (Turčija 35%), zadela je šest trojk, zbrala 18 podaj, predvsem pa je bila tako prepričljiva, da je lahko selektor priložnost ponudil vsem dvanajstim igralkam in devet se jih je vpisalo med strelke.

Slovenske košarkarice druga tekma na prvenstvu čaka že v petek, ko se bodo varovanke Damirja Grgića pomerile z Belgijo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča