petek, 17 maja, 2024
DomaSlovenijaEpidemiološka situacija se poslabšuje

Epidemiološka situacija se poslabšuje

Na včerajšnji dan smo v Sloveniji ob 5502 PCR-testiranjih potrdili 937 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je bil tako 17-odstoten. Umrlo je deset ljudi s covidom-19. Epidemiološka situacija se poslabšuje, povečuje se pritisk na bolnišnice, opozarja Mateja Logar. Svetovalna skupina tako v ponedeljek ne bo mogla govoriti o sproščanju ukrepov, prej o nasprotnem.

V četrtek je bilo hospitaliziranih 23 covidnih bolnikov več kot dan prej, tri več so zdravili na oddelkih intenzivne nege. Prav tako se je zvišalo sedemdnevno povprečje novopotrjenih okužb, in sicer za 23. 7-dnevno povprečje po vladnih podatkih znaša 776.

V rumeni fazi so trenutno tri regije, a kot je opozorila vladna govorka Bratuša, se razmere v primorsko-notranjski in jugovzhodni regiji slabšajo, v posavski pa za zdaj ostajajo relativno stabilne.

Glede na podatke, ki jih izvajalci cepljenja sporočajo v Elektronski register cepljenih oseb, je bilo do vključno četrtka s prvim odmerkom cepiva proti covidu-19 cepljenih 179.351 oseb, z dvema pa 99.266. Medtem so že začeli tudi celjenje poslancev in državnega vrha s cepivom AstraZenece.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča