EURO 2016: Portugalci evropski prvaki

0
146

Končalo se je EP v nogometu, ki so ga osvojili nogometaši Portugalske z 1:0, potem ko so v finalu premagali Francijo. Odličilni gol je v podaljšku, v 109. minuti, dosegel Eder in gostiteljica Francija je morala priznati poraz. Portugalci so od 25. minute igrali brez poškodovanega Ronalda in osvojili naslov evropskih prvakov.

Po 90. oz. 93. minutah se je finalna tekma EP končala brez zmagovalca in brez zadetkov. V 92. minuti je Giniac po uspešnem preigravanju za Francoze zadel vratnico. In ostalo je pri 0:0.

Polčas se je končal z 0:0 in brez prvega zvezdnika Portugalske, Ronalda, ki je zaradi poškodbe v 25. minuti zapustil zelenico. Na Ronalda je že v 8. minuti grobo startal Payet, ki pa ga glavni sodnik ni kaznoval. Po delni oskrbi je Ronaldo nadaljeval z igro. Že pri naslednji igro z žogo je bila poškodba kolena očitna in so Ronalda s stadiona odnesli na nosilih

Tekma se je začela ob 21. uri. V naši spletni anketi na naslovnici je večina prepričana, da bodo prvaki postali Francozi. Slednji že 41 let niso izgubili z izbrano vrsto Portugalske.