EURO 2018: Remi s Češko, Danci premagali Makedonce, Španci Nemce

EURO 2018: Remi s Češko, Danci premagali Makedonce, Španci Nemce

-
0 218

Slovenski rokometaši so se v tretji tekmi drugega dela evropskega rokometnega prvenstva pomerili s Češko in igrali neodločeno 26:26. S tem so Slovenci izgubili vse možnosti za uvrstitev v polfinale. Vsekakor je bila igra Slovenije danes povsem drugačna kot v torek proti Španiji. Slovenci so namreč že v prvem polčasu lovili prednost Čehov, ki so že v prvem polčasu povedli s 5 goli prednosti (12:7).  Vseeno so Slovenci ob polčasu se približali na gol zaostanka. V nadaljevanju oz. v drugem polčasu so Čehi spet pobegnili za 4 zadetke, a so jih naši fantje ujeli, tudi povedli z dvema goloma prednosti, a se tudi Čehi niso predali. Tekma se je tako končala z neodločenim izidom in s tem tudi konec sanj za polfinale. Vsekakor pa so Slovenci tokrat zapravili veliko priložnosti s položaja krožnega igralca, saj je češki vratar obranil veliko strelov.

Danci so premagali Makedonce z 31:20. Španci pa so premagali Nemce z 31:27. Hrvaška je klonila proti Franciji. Izid je bil 27:30. Sledijo obračuni: za 5. mesto se bosta pomerili reprezentanci Hrvaške in Češke. V polfinalu pa Francija s Španijo in Danska s Švedsko.

Ne glede na današnji razplet, smo lahko izredno zadovoljni z igro naših fantov, saj so na prvenstvu prikazali odlično igro, ki so jo žal že v predtekmovanju oškodovali nekakovostni sodniški pari. Žal je v slovenski ekipi manjkalo, zaradi poškodb, kar šest ključnih igralcev. A vseeno so naši fantje prikazali vrhunsko igro.

Varovanci selektorja Vujovića merijo moči z reprezentanco Češke. Prvi polčas so dobili Čehi z 12:11, ki so med drugim vodili že za pet golov. Tako pri Čehih kot Slovencih sta se izkazala vratarja, Mrkva in Kastelic. V napadu pa pri Sloveniji Zarabec, ki je kasneje vstopil v igro in dosegel zadnje tri gole za Slovenijo. Nad Bezjakom sta bila storjena dva groba prekrška, tako da sta portugalska sodnika dvema Čehoma podelila rdeči karton.

In če se Slovenija želi uvrstiti v zaključne boje oz. polfinale mora danes premagati Češko. V drugi tekmi morajo Danci premagati Makedonce in v tretji tekmi med Španijo in Nemčijo, mora biti izid neodločen. To je recept za slovensko napredovanje, ki bo vsaj v dveh delih izvedljiv, ampak zadnji, tretji, bo zelo težaven. Upajmo na vse tri izpolnjene pogoje. 😉