EUROBASKET: Slovenija klonila! Luka se je označil za krivca. ‘Ma ja, Luka, ti si ta zadnji’ ;)

0
535

Košarkarji Slovenije so se na tekmi za t.i. prestižne boje na evropskem prvenstvu pomerili s Poljsko in izgubili! Hja, nekaj je šlo zelo narobe. Poljaki, ki v svojih vrstah sploh nimajo košarkarjev iz najprestižnejše košarkarske lige (NBA), so Slovence nadigrali. Gre za voljo, željo premagati najboljše. In ob 21 točkah prednosti Poljakov, ki so jih Slovenci v tretji četrtini izničili in celo prišli do vodstva, a se Poljaki niso predali in se z zgodovinsko tekmo oz. zmago uvrstili med najboljše štiri.

In zanimivo, da se je slovenski in svetovni košarkarski zvezdnik, Luka Dončić, označil za glavnega krivca za poraz in zagotovil, da bo tudi v prihodnje, če mu bo zdravje dopuščalo, z veseljem oblekel državni dres. Ne, Luka, ti si naredil kar si lahko in krivca sploh ne iščemo. Hvala za čudovite predstave tega športa, ki je lahko med drugim tudi poraz. 😉

Košarka je ekipni šport, kar še danes številni novinarji ne razumejo in štejejo samo točke, podaje oz. asistence. Ja, drži, da je kakšen posameznik dominanten iz z vsemi odlikami. Slednje pomeni, da je dovzeten do igre soigralcev in prevzema odgovornost….

Šport, tekma je na določen dan, si, ali pa ne najbolj pripravljen. Ok, gledali smo naše košarkarske zvezdnike, ki so mete usmerili proti košu, a žoga se je vrtela in NI in NI šla v koš, dodala novih točk………..

Slovenija in Poljska sta do sedaj odigrali štirinajst medsebojnih dvobojev. Na kar trinajstih se je zmage veselila slovenska reprezentanca. Poljaki so edini uspeh zabeležili v zadnjem kolu skupinskega dela evropskega prvenstva leta 2013 v Celju, ko je bilo 71:61. Reprezentanci sta se nazadnje srečali lanskega 1. julija na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu. Slovenija je zmagala s kar 112:77, a v slovenskem taboru se zavedajo, da bo na drugi strani igrišča tokrat stala drugačna poljska zasedba.

Francoska reprezentanca je tretji polfinalist po Nemčiji in Španiji letošnjega evropskega prvenstva v košarki. V zelo zanimivem in razburljivem četrtfinalnem obračunu je po podaljšku z izidom 93:85 premagala italijansko izbrano vrsto in se bo tako v petek pomerila s Poljsko.