EUROBASKET: Slovenija za polfinale s Poljsko in brez Z. Dragića

0
469

Košarkarji Slovenije so dobili tekmeca v četrtfinalu 41. izvedbe EuroBasketa. To sredo se bodo v Berlinu ob 20.30 uri pomerili z reprezentanco Poljske, ki je bila v današnji osmini finala s 94:86 boljša od Ukrajine. Dvoboj boste v neposrednem prenosu lahko spremljali na POP TV. Žal pa se Slovenija v zaključek prvenstva podaja brez Zorana Dragića, ki bo zaradi poškodbe z igrišč odsoten od šest do osem tednov.

Na prvenstvu so bile odigrane so še tri tekme 1/8 finala. Vse so se končale z enakim izidom: 94:86. Ampak domov odhajajo favorizirani Srbi, pa Hrvati in Ukrajinci.

Ukrajina – Poljska 86:94

Finska – Hrvaška 94:86

Srbija – Italija 86:94

Slabi dve minuti pred iztekom prvega polčasa si je namreč Zoran Dragić pri prodoru pod koš poškodoval stegensko mišico. Že prva reakcija izjemno bojevitega in nepopustljivega reprezentanta je dala slutiti, da priljubljeni Zoki z igranjem tekme ne bo mogel nadaljevati. Reprezentančna zdravnika Marko Macura in Branko Cvetičanin sta popoldan takoj opravila ultrazvok poškodovane mišice, dodatni pregled z magnetno resonanco pa je na žalost potrdil njune slutnje. Zoran Dragič si je namreč strgal del štiriglave stegenske mišice in bo z igrišč predvidoma odsoten šest do osem tednov, kolikor običajno traja okrevanje po tovrstni poškodbi.

”Očitno mi ni usojeno, da bi reprezentanci lahko pomagal v odločilnih bojih na evropskih prvenstvih. A to je pač nepredvidljivost športa. Soigralcem bom pomagal s klopi, jih glasno vzpodbujal ter s tem dodajal pozitivno energijo, ki jo bomo v naslednjih dneh še kako potrebovali. Verjamem, da bodo fantje še bolj stopili skupaj, na igrišču pustili srce in se bomo na koncu veselili dobrega rezultata, ki si ga vsi tako močno želimo. Sam v teh dneh že začenjam z rehabilitacijo. Tako v reprezentanci, kot v klubu imamo odlično zdravniško, fizioterapevtsko in trenersko službo ter skupaj bomo naredili vse, da se na parket vrnem dobro pripravljen”, je po prejemu zdravniških izvidov misli strnil Zoran Dragić, ki je bil primoran zaradi okrevanja po poškodbi kolena izpustiti že zmagovito evropsko prvenstvo leta 2017.

(foto: FIBA)