torek, 23 aprila, 2024
DomaZabavaEUROSONG: Loreen z novo zmago, Joker Out z dobro podporo sveta :)

EUROSONG: Loreen z novo zmago, Joker Out z dobro podporo sveta :)

Za nami je še ena pesem Evrovizije oz. Eurosong, ki že nekaj desetletji ne ponuja t.i. popevk oz. je v ospredju večinoma šov. Pa vendar so tudi odlični vokalisti, izvajalci in t.i. ‘šovmeni’ z dobrim vokalom. In skoraj nenavadno bi bilo, da na letošnjem izboru ne bi zmagala Loreen, glede na to, da se je nekaj izvajalcev predstavilo s pesmimi, ki so zelo spominjale na zmagovalno pesem Loreen iz leta 2012. Loreen je tokrat slavila s pesmijo Tattoo.

Nekaterim je uspelo, spet drugim manj. Slovenijo je tokrat zastopala skupina Joker Out, ki je svoje poslanstvo upravičila. Po uspehu v predizboru in uvrstitvi v finale, so Joker Out odlično nastopili tudi v velikem finalu in osvojili 21. mesto, prejeli pa so veliko točk oz. glasov gledalcev in poslušalcev z vsega sveta. Srbija je Sloveniji namenila 12 točk, Avstrija in Češka 6 točk. Hrvaška 5. Tri točke je kot prva Sloveniji namenila Ukrajina. Eno točko je Slovenija prejela celo od Velike Britanije.

In če strokovna komisija RTV Slo ni namenila niti ene točke Let3 iz sosednje Hrvaške, je pa za slednje poskrbela slovenska javnost, ki je reški skupini namenila 12 točk. Tudi hrvaška javnost je Sloveniji namenila 12 točk.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča