EUROSONG: Slavila Netta, Lea odlično, oboževalec na odru

EUROSONG: Slavila Netta, Lea odlično, oboževalec na odru

-
0 527

Končal se je še en Eurosong. Tokrat je slavila izraelska pevka Netta Barzilai s pesmijo Toy. Slovenijo je v Lizboni zastopala Lea Sirk, ki je nastopila kot tretja, je bila na koncu 22. Lea je še enkrat nastopila odlično, prav tako njene plesalke.

25-letna zmagovalka Netta je nekaj minut po zmagi polna čustev dejala: “Presrečna sem! Hvala, ker ste izbrali drugačnost. Hvala, ker ste sprejeli razlike med nami. Hvala, ker praznujete različnost. Ljubim svojo državo.”

Napeto je bilo sicer vse do konca, poleg Izraela sta na zmago do zadnjega upala tudi Ciper in Avstrija, ki ji je najbolje kazalo po preštetih glasovih strokovnih žirij.

Nastop Velike Britanije je sicer zaznamoval vdor vsiljivca na oder, ki je zgrabil mikrofon pevke SuRie. EBU je pevki nato ponudil, da nastopi še enkrat, a se je skupaj z ekipo odločila, da za to ni potrebe. “SuRie je zelo ponosna nad svojim nastopom in odločila se je, da ni popolnoma nikakršnega razloga, da nastop ponovi,” poroča britanski BBC. Vsiljivca je policija že pridržala. (MMC RTVSlo)